Самодіяльному хору «Берегиня» 20 років!

31 травня у Білій Церкві відбулося урочисте святкування 20-річчя самодіяльного хору «Берегиня» комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг».

4 квітня 1994 року при Раді ветеранів у «Злагоді» у складі 5 жінок і 1 чоловіка з ініціативи творчої особистості Ельвіри Ковалик було проведено першу репетицію хору під керівництвом Володимира Зіневича. У 1999 році хор продовжив свою творчу діяльність у складі Білоцерківського територіального центру. Його музичними керівниками були Зіневич В.Л., Глушко В.І. Зараз концертмейстером є Віктор Фоменко.

Хор «Берегиня» активно брав участь у багатьох міських заходах, таких як: День міста, свято Масляної, Івана Купала, Святого Миколая та ін. Також вони постійно дарують свою творчість благодійними концертами у КЗ БМР «Білоцерківський психоневрологічний інтернат», будинках культури Білоцерківського району, тощо. І це зважаючи на поважний вік учасників хору: наймолодша Ольга Григорівна Штанько – 65 років, а найстарші – Микола Тимофійович Боровик та Євген Максимович Сергієнко – їм по 85 років.

У 2017 році хор «Берегиня» став дипломантом фестивалю-огляду художніх колективів «Вишгородська Покрова», а у травні 2018 року - дипломантом на фестивалі хорових колективів «Пісенна веселка «Олександрії».

У ході заходу до присутніх звернувся зі словами привітань міський голови Геннадій Дикий: «Я щиро радий привітати вас із цим ювілеєм. Хочу побажати, щоб він був далеко не останнім в історії вашого хору. А ми завжди допоможемо вам і підтримаємо. На сьогодні Білоцерківською міської радою було виділено кошти на закупівлю технічного оснащення терцентру, і частину навіть вже придбано. А також цього року ми очікуємо на ще одну непересічну подію - відкриття нового відділення  територіального центру надання соціальних послуг. І плануємо, що він стане не останнім у нашому місті. Бажаю вам усім міцного здоров’я та жаги до життя!»

Також міський голова вручив кожному учаснику хору подяки з нагоди 20-річчя творчої діяльності колективу.

До учасників хору також звернувся настоятель парафії Покрови Божої Матері о. Микола Гопайнич, який привітав їх із визначною датою та побажав Божого благословення.

Під час свята члени хору дарували свою творчість гостям заходу та ділилися своєю неабиякою енергією та запалом. Ювілярів вітали теплими словами та побажаннями найближчі родичі, друзі та клієнти територіального центру.

У заході взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради Микола Дашкевич, секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, директор КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» Вікторія Матусевич, представники Білоцерківської міської партійної організації Аграрної партії України.

Самодіяльному хору «Берегиня» 20 років!


Опубліковано: 31 травня 2019 року
Поділитися