Рішення виконкому щодо відновлення освітнього процесу

06 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання було ухвалено рішення про відновлення освітнього процесу з 11 травня 2021 року на базі закладів освіти, культури та спорту Білоцерківської міської територіальної громади.

Так, враховуючи рішення засідань Державної та обласної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та інші нормативно - правові акти, які врегульовують життєдіяльність в умовах карантинних обмежень, виконавчий комітет міської ради вирішив відновити з 11 травня ц.р. освітній процес у закладах загальної середньої та позашкільної освіти всіх типів і форм власності територіальної громади. Навчання для 1-11 (12) класів відбуватиметься за очною формою здобуття освіти, за змішаною формою навчання  відбуватиметься викладання предмета «Захист України».

Також навчання буде відновлено у закладах позашкільної освіти, дитячо-юнацьких спортивних школах, клубах за місцем проживання, спеціалізованих закладах освіти комунальної форми власності Білоцерківської міської територіальної громади.

Рішенням акцентовано, що навчання має проходити з дотриманням протиепідемічних заходів.

Управлінню освіти і науки, управлінню з питань молоді та спорту, управлінню культури і туризму Білоцерківської міської ради доручено:

- забезпечити виконання вищезазначених пунктів відповідно своєї компетенції;

- тримати на постійному контролі дотримання протиепідемічних заходів у закладах  освіти, культури та спорту комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади;

- невідкладно інформувати міського голову та керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусомSARS-CоV-2, здобувачів освіти та працівників закладів.

З обґрунтуванням необхідності прийняття даного рішення виступив начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик. Він також доповів про готовність навчальних закладів до роботи з дотриманням протиепідемічних та санітарних заходів; зупинився на подальшій роботі освітніх установ згідно визначених Міністерством освіти і науки України планів щодо завершення 2020-2021 навчального року та ін.

Міський голова Геннадій Дикий поінформував про статистику щодо захворюваності у громаді.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Рішення виконкому щодо відновлення освітнього процесу


Опубліковано: 06 травня 2021 року
Поділитися