Професійні змагання з дрегрейсингу вперше у Білій Церкві

24-25 липня, у Білій Церкві проходять змагання з дрегрейсингу. Зокрема, сьогодні відбувся Чемпіонат Ліги розвитку дрегрейсингу DDL, третій етап Чемпіонату України з мото-дрегрейсингута Чемпіонат Української дрегрейсинг федерації UDRF.

На змагання приїхали професіонали з усієї України та навіть з закордону. Лише в перший день змагань у гонках взяли участь понад 110 пілотів.

«Дуже приємно, що Біла Церква стала майданчиком для зустрічі професійних спортсменів з цього виду спорту. Міська влада, зі свого боку, сприятиме, щоб заходи такого рівня стали традиційними для нашої громади», - вітаючи учасників та гостей заходу, наголосила заступник міського голови Катерина Возненко.

Організатор змагань, президент Вінницької федерації дрегрейсингу та дріфту Андрій Гальчинський подякував міському голові Геннадію Дикому за співпрацю та сприяння у проведенні змагань.

«Сьогодні у нас проводяться змагання переважно для аматорів, щоб будь-хто прийняти участь, а вже завтра відбудеться головна подія - професійна Українська дрегрейсинг серія з автомобілями, у яких по півтори та дві тисячі кінських сил», - зазначив Андрій Гальчинський

Гості змагань мають змогу наживо спостерігати за унікальними машинами з високотехнологічними інженерними рішеннями: з запчастинами, які витримують неймовірні навантаження, обладнані парашутами, каркасами безпеки, системами пожежогасіння, з балонами оксиду азоту та іншими цікавинками, які нереально побачити на інших автомобілях та на інших будь-яких змаганнях з авто спорту.

Зауважимо, що дрегрейсинг – це гоночне змагання на надпотужних автомобілях та мотоциклах по прямій трасі. Спортивні боліди, що використовуються у такому спорті можуть досягати понад чотирьох тисяч кінських сил. Одним із таких автомобілів, який бере участь у цих змаганнях, став «Характерник» – сконструйований на замовлення болід, здатен досягати швидкості 100 км/год за 0.8 секунди.

Сьогоднішній захід розпочався із кваліфікаційних заїздів, під час яких пілоти показали присутнім усе своє вміння. Визначають переможців за допомогою професійного обладнання, яке до тисячної долі секунди показує час проходження дистанції, швидкість та затримку на світлофорі.

Після підрахунку результатів, змагання продовжилось вже у форматі фінальних парних заїздів.

На переможців гонок очікують кубки та цінні подарунки.


Опубліковано: 22 липня 2021 року
Поділитися