Прес-конференція начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрія Петрика

09 січня 2018 року в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Т. Г. Шевченка відбулася чергова прес-конференція начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрія Петрика, провідною темою якої стали актуальні питання організації харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, тендерні закупівлі продуктів, удосконалення роботи благодійних фондів у закладах освіти міської комунальної власності, прозорість діяльності закладів освіти відповідно до вимог чинного Закону України «Про освіту» тощо.

 

Із 15 січня 2018 року відповідно до рішення виконавчого комітету збільшено вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів до 30 гривень  на день, яка сплачуватиметься у 50-тивідсотковому еквіваленті батьками або особами, що їх заміняють (що становить 15 гривень на день), а 50 % – міським бюджетом. А для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей, зменшено вартість харчування в закладах дошкільної освіти ще на 50 %.

 

Збережено безоплатне харчування в дитячих садочках для дітей пільгових категорій, а саме:  дітей-сиріт, дітей, по­збав­­лених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують до­по­могу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу мало­забез­пе­че­ним сім’ям», дітей, батьки яких є учасниками анти­терористичної операції на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції на сході України, та дітей із сімей загиблих (померлих) жителів м. Білої Церкви, які брали участь у проведенні анти­терористичної операції. 

 

Станом на 10 січня 2018 року централізованою бухгалтерією управління освіти і науки проводяться закупівлі продуктів для якісної організації харчування в новому фінансовому році. Так, відновлено постачання курей патраних і яєць у заклади дошкільної освіти, що не можливо було здійснити в минулому році.

 

Щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти, то його вартість збережено на рівні 18 гривень 50 копійок на одного учня на день. Разом із тим, рішеннями виконавчого комітету і міської ради до переліку дітей пільгових категорій, які харчуватимуться за рахунок міського бюджету, додано ді­тей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України, учас­ни­ками бойових дій антитерористичної операції на сході України.

 

Також змінено умови харчування в закладах загальної середньої освіти, які самостійно здійснюють бухгалтерський облік: БЗШ № 3, БЗШ № 4, БЗШ № 5, БЗШ № 7, БСШ № 12, БНВО «ЗОШ № 15-ДЮСОК», БСПМШ № 16, БЗШ № 22, БНВО «Перша гімназія», гімназія № 2. До штатного розпису цих закладів уведено посади працівників харчоблоку (кухар, посудомийка, комірник), що дасть можливість закладам самостійно організовувати харчування, не закуповуючи цю послугу в постачальника і безпосередньо контролюючи якість продуктів харчування і страв.


Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 10 січня 2018 року
Поділитися