Представлено поліцейського офіцера громади с. Пилипча

У нашій державі відбувається реформування Національної поліції. Одним із кроків у реформі - забезпечення кожної територіальної громади окремим офіцером -поліцейським офіцером громади,  який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Перед початком засідання виконавчого комітету міський голова Геннадій Дикий представив присутнім поліцейського офіцера громади - Валерія Тимощука. Територія, за яку він нестиме відповідальність – південна частина Білоцерківської міської територіальної громади (села Пилипча, Городище, Глибічка, Шкарівка і Томилівка). Його офіс знаходитиметься у с.Пилипча.

Звертаючись до присутніх Геннадій Дикий зазначив: «Ми взяли участь у проєкті "Поліцейський офіцер громади". У сільській місцевості, а також у мікрорайонах міста де розташовані переважно приватні будинки, будуть створені пункти перебування поліцейських офіцерів громади. У селах Пилипча та Дрозди вже облаштовані такі кімнати, з місцевого бюджету виділено кошти для придбання меблів, організаційної техніки та автомобілів. Поліцейські офіцери громади будуть працювати постійно і виключно у межах визначених населених пунктів. Великим плюсом такого новоутворення є те, що погодження на роботу того чи іншого поліцейського дає саме міська територіальна громада. Це означає, що якщо жителів населеного пункту не буде задовольняти робота окремого охоронця порядку – вони можуть апелювати до міської ради про його заміну».

Також міський голова звернувся до Валерія Тимощука: «Ви маєте заручитися підтримкою жителів населених пунктів, де працюватимете, їх довірою, щоб люди мали змогу і хотіли у будь-який час звернутися до вас за допомогою або порадою. Ви маєте виявити всі проблеми, конфлікти  та «напружені зони» і вчасно їх врегульовувати спільно із старостами. І найголовніше, що ви маєте пам’ятати: будь-якому злочину легше запобігти ще до його вчинення, ніж потім боротися із його наслідками. Головне - люди мають відчувати себе в безпеці».

Поліцейський офіцер громади Валерій Тимощуквисловив готовність працювати на займаній посаді та забезпечувати безпеку громадян.

До речі,  Біла Церква є учасником пілотного проєкту «Поліцейський – учасник освітнього процесу», згідно з яким п’ятеро, спеціально навчених поліцейських з 01 вересня ц.р. працюватимуть у п’яти наших школах. Офіцери поліції здійснюватимуть свою діяльність  у напрямку профілактики дитячої злочинності та запобіганню злочинів проти дітей.

Представлено поліцейського офіцера громади с. Пилипча


Опубліковано: 22 червня 2021 року
Поділитися