Нове сучасне обладнання – для прогресу в навчанні, розвитку толерантності, взаєморозуміння та дружби

11 грудня у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Білоцерківської міської ради (директор – Наталія Шуліпа) у рамках реалізації проекту «Мирне співіснування» відбулося відкриття комп’ютерного та мультимедійного кабінетів, обладнаних за участю представників Верховного комісару ООН у справах біженців та Благодійного фонду «Рокада».

Участь у проекті «Мирне співіснування» дало можливість матеріально забезпечити школу для роботи з новітніми технологіями. Зокрема було придбано 16 комп’ютерів (15 учнівських та 1 вчительський), а також відповідну кількість столів та стільців, мультимедійну дошку, обладнання для озвучення свят – мікрофони, стійки, мікшерний пульт та колонки.

Варто наголосити, що нині ЗОШ №7 є центром роботи з біженцями, і участь у проекті «Мирне існування» для школи є дійсно актуальною, адже в цьому навчальному закладі навчаються 4 дитини з сімей біженців та 45 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. Тож презентоване під час заходу обладнання буде використовуватися для інтегрованих уроків, уроків толерантності, проведення курсів вивчення курсів української мови тощо.

Під час урочистого відкриття комп’ютерного кабінету Старший радник з питань захисту Агенції ООН у справах біженців  Юг Біссо (Huges Bissot) наголосив, що рівно 70 років тому, 10 грудня 1948 року, було підписано Загальну декларацію про права людини, у якій проголошується, що всі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах, мають право на освіту, що сприяє взаєморозумінню, терпимості та дружбі, а також висловив сподівання, що придбане обладнання допомагатиме розвивати ці якості серед учнів.

Під час заходу начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик наголосив, що у 2012 році Білоцерківською міською радою було запропоновано визначити ЗОШ №7 такою, де можуть отримувати освіту та вивчати українську мову представники всіх держав світу. А отриманий подарунок допоможе не тільки проводити заняття на високому рівні, але й проявляти толерантність у сприйнятті представників різних національностей, які живуть в Україні.

Радник міського голови Микола Антонюк розповів про зародження ініціативи співпраці між школою та міжнародними організаціями, а також висловив вдячність Агенції ООН у справах біженців та Благодійного фонду «Рокада» за сприяння у створенні належних умов навчання для дітей. Крім того наголосив, що таке співробітництво є прикладом толерантного ставлення та спілкування між людьми, що сприятиме вихованню в молодого покоління поваги, доброзичливості та чуйності.

Директор Благодійного фонду «Рокада» Наталія Гуржій побажала, аби співпраця між школою та благодійними організаціями тривала і надалі, сприяла розвитку та зближенню дітей.

Школярі, які вже встигли освоїти нове обладнання, під час заходу продемонстрували свої навички роботи на ньому. Зокрема, у комп’ютерному класі було проведено урок, присвячений Міжнародній освітній ініціативі «Година коду», яка щороку відзначається на початку грудня і популяризує серед молоді можливості програмування, розвиває логіку, зацікавлює учнів на створення власних проектів. А під час презентації мультимедійної дошки школярі виступили з постановкою, у якій були відображені українські народні звичаї, а саме святкування народно-християнського свята День Андрія (Калита), що відзначається щороку 13 грудня.

У заході також взяли участь педагоги, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Нове сучасне обладнання – для прогресу в навчанні, розвитку толерантності, взаєморозуміння та дружби


Опубліковано: 11 грудня 2018 року
Поділитися