Незважаючи на виклики – ПФУ області виконує поставлені державою завдання

27 січня у м.Біла Церква відбулося засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області на якому був присутній керівний склад Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Головною темою засідання було підведення підсумків роботи за 2022рік  щодо реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення, виконання бюджету та інших завдань, покладених на Головне управління Пенсійного фонду  України у Київській області.

З привітальним словом до гостей звернулися міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий та голова Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, які подякували працівникам за роботу із забезпечення одного із найважливіших напрямків соціальних виплат.

Виступаючи перед присутніми начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов доповів про організацію роботи підрозділів обласного управління щодо виконання завдань держави із забезпечення  нарахувань і виплат пенсій, житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, виплату страхових виплат.

Зокрема, Василь Фатхутдінов наголосив, що станом на 01.01.2023 р. на обліку перебуває 535 283  пенсіонерів.  Середній розмір пенсії по області становить 4 786, 46 грн, що на 654 грн більше, ніж станом на 01.01.2022р.

За 2022 рік: призначено 20 793 нових пенсій, проведено 49 730 індивідуальних перерахунків пенсій за заявами громадян; забезпечено опрацювання 3 247 наданих  Міністерством фінансів України рекомендацій щодо проведення додаткової  перевірки інформації, що містить невідповідності, або усунення  невідповідностей даних щодо одержувачів пенсій.

Відповідно до Постанови КМУ, з жовтня минулого року  деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового  палива  і скрапленого газу  передано ПФУ.  Тому, управління приймало  та опрацьовувало сотні тисяч справ щодо одержувачів таких пільг.

160 тисяч субсидіантів та пільговиків Київської області вчасно отримали свої виплати за вересень-грудень 2022року.  На ці цілі було спрямовано  425, 8 млн. грн.

Фактичні видатки  Головного управління на виплату пенсій, а з жовтня-субсидій та пільг за 12 місяців 2022 року складали 30 млрд 296 мнн грн.  Забезпеченість власними коштами становить 46%.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області також зупинився на надходженнях коштів, які адмініструє ПФУ, на  роботі із забезпечення стягнення заборгованості перед пенсійним фондом, на роботі із зверненнями громадян та ін.

Серед запрошених були поважні гості, яким у ході засідання було надано слово. Зокрема перед присутніми виступили:

-голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус;

-заступник голови Київської обласної військової адміністрації Сергій Білецький;

-заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова;

-начальник Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Роман Семчук;

-голова Київської обласної ради професійних спілок Василь Хвостіков;

-директор департаменту соціального захисту  населення Київської обласної державної адміністрації  Ігор Мещан;

-керівник Київської міської дирекції АТ «Укрпошта» Олеся Копчук;

-голова Київської обласної профспілкової організації працівників ПФУ, заступник голови центрального комітету  профспілки працівників ПФУ Леонід Білоус.

У ході заходу також було детально поінформовано про організацію роботи ПФУ в умовах воєнного часу, враховуючи відключення електроенергії, реєстрацію внутрішньо переміщених осіб та ін. Наголошено, шо з цією метою скореговано графіки прийому громадян у сервісних центрах так, аби не виникали черги.

В управлінні проводяться й заходи щодо діджиталізації  даних, здійснюється оцифрування даних по пенсійним справам, трудовим книгам та іншим документам, як входять до баз даних.

Під час засідання колегії йшлося і про  роботу щодо укомплектування підрозділів фаховим персоналом, забезпечення їх необхідним обладнанням та захистом з боку профспілкової організації.  Проводилася й робота щодо  відновлення будівель пенсійних установ, які постраждали під час окупації та ремонти приміщень підрозділів по всій Київській області.

Варто наголосити, що  колектив ПФУ Київщини прийняв до себе й працівників із Донецької області, їм надано техніку та робочі місця.

Варто зауважити, що всі виступаючі наголосили, що рік, що минув був важким і для ПФУ, оскільки велика частина Київщини перебувала під окупацією і керівники та працівники установи, незважаючи на ризики для життя, мали зберегти штат працівників, бази даних всіх  пенсіонерів і пільговиків, обладнання та приміщення, щоб забезпечити виконання поставлених завдань держави і щоб громадяни відчували стійкість, підтримку  від держави та  обов’язково мали виплату всіх гарантованих державних нарахувань. І головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області це вдалося зробити.

Крім того, було окреслено завдання на наступний рік, акцентовано увагу на проблемні питання, які ще необхідно вирішити із підвищення якості надання послуг в умовах надзвичайних ситуацій, оновлення технічного обладнання, підвищення рівня стягнення заборгованості по платежах до ПФУ тощо.

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк подякував працівникам Головного управління Пенсійного фонду  України у Київській області за їх роботу, наголосивши, що показники їх роботи є показником справжніх державних службовців, які виконують всі поставлені державою завдання, незважаючи на  найскладніші ситуації і виклики, війну та реформу сфери. Відмітив, що  системні напрацювання щодо баз даних,  з якими працює ПФУ є одними з найкращих і розвивається надалі.  Звернувся з проханням надати за наявності пропозиції щодо удосконалення пенсійного законодавства України, які будуть розглянуті Верховною Радою України.  Та наголосив, що й надалі  працівники ПФУ мають якісно виконувати завдання, аби  самі вразливі категорії населення відчували підтримку та захист держави.

За підсумками засідання, членами колегії було затверджено подальший план роботи на поточний рік, яким кожному з підрозділів визначено конкретні завдання.

 

Незважаючи на виклики – ПФУ області виконує поставлені державою завдання


Опубліковано: 27 січня 2023 року
Поділитися