Молодіжна рада та влада Білоцерківської громади презентували результати річної діяльності в межах програми «Незламна молодь: Молодіжні ради»

Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді (далі - МР) разом з представницею управління молоді та спорту міської ради долучилися до форуму молодіжних рад «Форми участі молоді в умовах воєнного часу» від Української асоціації молодіжних рад.

«Форум в Івано-Франківську для нас став підсумком участі в програмі «Незламна молодь: Молодіжні ради». Ми презентували свою роботу, ознайомилися з кейсами інших МР, отримали нові знання та мотивацію рухатись далі», - Сніжана Климчук, членкиня молодіжної ради при Білоцерківській міській раді.

Цінно було побачити презентації результатів та досягнень інших громад в рамках програми. Цей досвід дійсно є корисним та таким, що надихає.

Незабутньою стала участь у панельній дискусії на тему: "Стан молодіжних рад в Україні та їх взаємодія з органами державної влади».

Важливо, що було порушено питання взаємодії молодіжних інституцій та міністерств, вплив цієї взаємодії на громадянське суспільство в умовах війни. Це дало можливість зробити висновки та відчути свій внесок в розбудову українського суспільства.

Надзвичайно надихнуло обговорення спроможностей молодіжних рад в умовах війни, а розгляд перспектив розвитку МР після закінчення програми сформував план роботи для майбутнього функціонування молодіжного консультативно-дорадчого органу.

Цей форум дав змогу команді з Білоцерківської громади зрозуміти, що нічого неможливого не існує, навіть в умовах війни Молодіжна рада спільно з органами місцевого самоврядування може гідно виконувати завдання з підтримки молоді та розвитку громади. Форум став обмінним центром між молодіжними радами України, учасниками програми, а також довів важливість взаємодії МР з організованою молоддю та владою, адже саме цією проміжною ланкою і має бути молодіжна рада.

Програма «Незламна молодь: Молодіжні ради» дала поштовх до подальшого розвитку Молодіжної ради при Білоцерківській міській раді. За цей продуктивний рік, завдяки менторській підтримці ми посилили свої знання у формуванні роботи МР та покращили внутрішню роботу в команді, зуміли залучити до нашої діяльності молодь, яка готова розвиватись та робити власний внесок у розвиток молодіжної політики в громаді.

Завдяки тренінгам, участі у воркшопах та навчальних заходах ми покращили свої знання у роботі молодіжної ради з ВПО, у роботі з бюджетом та залученням ресурсів, адвокації.

Також ми отримали досвід взаємодії з органами місцевого самоврядування, як у плануванні спільної роботи, так і в комунікації й реалізації проєктів.

Зауважимо, що програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Інформація від управління молоді і спорту БМР

Молодіжна рада та влада Білоцерківської громади презентували результати річної діяльності в межах програми «Незламна молодь: Молодіжні ради»


Опубліковано: 31 травня 2024 року
Поділитися