Межі між Білою Церквою та Фурсами – встановлено!

29 червня відбулося урочисте підписання рішень Білоцерківської міської ради та Фурсівської сільської ради  про узгодження проєктної межі міста Біла Церква та села Фурси.

Відповідні рішення були ухвалені на сесійних засіданнях  Білоцерківською міською і Фурсівською сільською радами 24 червня ц.р.

З приводу цієї події міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Сьогодні справді історичний день, адже через неузгодженість в законодавстві України з 1996 року  між м.Біла Церква та с.Фурси був конфлікт через межі між нашими населеними пунктами. Близько 10 тисяч жителів мікрорайону Гайок та прилеглих садових товариств опинилися на невизначеній території. Переважно це жителі міста, вони мали міську прописку. Погодження меж адміністративно-територіальних одиниць покладе край тривалій суперечці між Білоцерківською міською радою та Фурсівською сільською радою і дасть змогу міській владі розпочати роботу над розвитком інфраструктури приєднаних територій, працювати над благоустроєм, будувати дороги, обслуговувати житлові будинки тощо».

Геннадій Дикий також наголосив, що прийняті рішення – це  мирова угода. Над нею працювали фахівці як з боку Фурсівської сільської громади так і Білоцерківської міської територіальної громади. Ними було детально вивчено та узгоджено всю ділянку межі.

Сільський голова Сергій Шаравара відзначив, що на цю подію чекали довгий час і жителі с.Фурси. Це компромісне рішення також дозволить розвивати бізнес, який наповнюватиме бюджети громад.

Міський голова Геннадій Дикий та сільський голова Сергій Шаравара наголосили, що відсьогодні зупинені всі судові процеси, які точилися через вищезазначені межі.

Крім того, Фурсівська сільська рада своїм відповідним рішенням дала згоду на виготовлення технічної документації  інвентаризації земель під майном комунального підприємства Білоцерківської міської ради «БВАК». Дані земельні ділянки буде передано у власність комунальному підприємству і це дасть можливість зберегти цілісний майновий комплекс та в подальшому розвивати в нашій громаді мультимодальний авіаційний комплекс.

Уповноважені своїми радами міський голова Геннадій Дикий та сільський голова Сергій Шаравара підписали схему узгодження проектної межі. 

У заході взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, депутати Фурсівської сільської ради, заступники міського голови Білої Церкви, представники міських ЗМІ та ін. 

Межі між Білою Церквою та Фурсами – встановлено!


Опубліковано: 29 червня 2021 року
Поділитися