Компанія APTIV у Білій Церкві: можливості налагодження співпраці та перспективи розвитку

13 грудня Білу Церкву відвідали представники компанії APTIV, яка є одним із найбільших у світі виробників автомобільних комплектуючих і запчастин. Організатором зустрічі виступило комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку» (директор – Олександр Прилуцький). Метою візиту  представників компанії було з’ясувати низку питань щодо можливостей  розширення своєї присутності в Україні, в тому числі й за рахунок розміщення своїх виробничих потужностей у Білій Церкві.

Міський голова Геннадій Дикий, під час зустрічі з представниками компанії APTIV, а це Луїс Фігейредо (Luis Figueiredo) - керівник відділу розширених операцій EMEA, Андреа Ейхельберг (Andrea Eichelberg) - директор з персоналу електричних розподільних систем EMEA, Барбара Берен (Barbara Bernien) - HR-менеджер - HR-кластерний лідер для Польщі, Сербії та України, - розповів про особливості функціонування різних галузей життєдіяльності Білої Церкви, зупинився на основних пріоритетах розвитку нашого міста, зазначивши, що найбільш важливими серед них є створення мультимодального комплексу на базі Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу, залучення для співпраці інвесторів, налагодження державно-приватного партнерства тощо. Також розповів про інвестиційні проекти, які вже впроваджені або готуються до впровадження у нашому місті; ознайомив присутніх з основними видами промислового виробництва, які найбільше розвинені у Білій Церкві. Зокрема це виробництво шин, сільськогосподарської техніки, меблевий кластер, харчова промисловість тощо.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив на тому, що відкриття підприємства компанії APTIV у Білій Церкві  є важливим і для цього є достатньо можливостей, адже наше місто має великі промислові та інженерні традиції. Також зауважив, що одним із першочергових завдань міської влади є створення всіх умов для того, аби молодь працездатного віку, яка нині змушена виїжджати на заробітки до Києва та країн Євросоюзу, мала можливість жити і працювати у рідному місті. Саме тому міська влада готова сприяти і сприяє розвитку підприємництва. Для цього прийнято низку рішень щодо встановлення мінімальних податкових ставок, розвитку необхідної інфраструктури і важливих галузей життєдіяльності міста, таких як освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера, рекреаційні зони тощо.

У свою чергу, представники компанії поцікавилися найбільш проблемними питаннями міста, діяльністю підприємств Білої Церкви, їхнім кадровим забезпеченням, середнім рівнем заробітних плат тощо.

Цього ж дня представники компанії зустрілися з керівництвом ПрАТ «Росава», представниками низки навчальних закладів міста і Білоцерківського міськрайонного  центру зайнятості, побували в Індустріальному парку «Біла Церква», розглянули можливість відновлення непрацюючих  підприємств міста.

Варто відмітити, що компанія APTIV працює в 45 країнах світу, налічує 150 тис. працівників, з яких 17 тисяч – інженери; спеціалізується на електричних системах автомобілів, включаючи конвектори, кабельні системи, електричні центри та гібридні системи розподілу високої напруги та безпеки, а також автомобільну електроніку і системи безпеки, програмні та сенсорні системи, обчислювальні платформи, інформаційно-розважальні системи та системи зв'язку тощо. Серйозну увагу компанія приділяє інноваційній діяльності.

В Україні компанія APTIV розпочала працювати в 2007 році – відкривши завод в  м.Івано-Франківськ, де нині працює 3 тис. осіб. У 2015 році було відкрито завод у м. Чернівці, де на сьогодні працює 2 тис. осіб, а в минулому році розпочав працювати завод у м.Вінниця, загальна кількість працівників якого становить 1,7 тис. осіб.

 

Компанія APTIV у Білій Церкві: можливості налагодження співпраці та перспективи розвитку


Опубліковано: 13 грудня 2018 року
Поділитися