Фінальні змагання ІІІ літньої гімназіади з художньої гімнастики проходять у Білій Церкві

19 травня у Білій Церкві відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фіналу ІІІ літньої гімназіади з художньої гімнастики.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернулася його заступник Катерина Возненко. Вона побажала учасникам змагань гарних виступів і перемоги, а також зауважила, що місцева влада завжди сприяє та створює умови для проведення у місті змагань усіх рівнів.

У заході, який проходитиме до 21 травня, візьмуть участь 105 учасниць та 16 команд. Ці змагання є знаковими тому, що стануть важливою складовою у формуванні з юних спортсменів майбутніх олімпійських чемпіонів та пошуку і відбору нових спортивних талантів. Кращі спортсмени візьмуть участь в XVIII Всесвітній літній Гімназіаді (18ht ISF Gymnasiade – School Summer Games), яка є основним спортивним змаганням серед учнів визначеною Міжнародною федерацією учнівського спорту.

До програми заходу входять індивідуальні (обруч, м’яч, булави, стрічка, багатобороство) та групові вправи (5 м’ячів, 5 стрічок, багатоборство). Учасниці змагаються за програмою КМСУ. Головний суддя змагань – президент Федерації художньої гімнастики Київської області, заслужений тренер України Лариса Гавренко.

На переможниць гімназіади очікують медалі та дипломи, а на команди, які займуть призові місця – кубки та дипломи.

На царемонії відкриття також були присутні почесні гості: директор Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Балясников, начальник Київського обласного віідділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко, заступник начальника управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Валентина Коросько, керівник ГО «Спортивна спілка учнівської молоді Київської області» Олександр Чигирин та ін.

Фінальні змагання ІІІ літньої гімназіади з художньої гімнастики проходять у Білій Церкві


Опубліковано: 19 травня 2021 року
Поділитися