Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад 

Один із пріоритетів Мінцифри – активна цифровізація регіонів. Мета – зробити Україну найзручнішою країною у світі з погляду отримання послуг для громадян та бізнесу. Задля цього запроваджена посада CDTO, щоб цифрові реформи рухалися швидше та ефективніше. CDTO – це менеджери з розвитку своїх регіонів та громад. 
Під час Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та цифрові рішення, які можна ініціювати у своїх громадах і регіонах. 
Учасники саміту взаємодіяли інтерактивно – у групах обговорили успішні локальні цифрові проєкти: проаналізували результати, обмінялися думками та ідеями. Після обговорень кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні. 
Цифровий проєкт Білоцерківської громади «iTree BC» – система обліку зелених насаджень, був визнаний одним з найкращих цифрових рішень.
Також онлайн до форуму долучився Індрек Еенсаар, керівник Департаменту Інновацій  муніципалітету Сауе (Естонія). Він поділився досвідом цифровізації у своєму муніципалітеті та наголосив на важливості підтримувати жителів громад під час впровадження цифрових проєктів. 
Крім того, під час Digital Power Summit 2024 презентували пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Білоцерківська громада увійшла до топ-100 громад України з найвищим рейтингом цифрової трансформації.
Мета дослідження – визначити рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України. Для вимірювання Індексу використали такі показники: 
-    цифрова економіка в територіальних громадах;
-    розвиток цифрових навичок населення;
-    цифрова інфраструктура;
-    цифровізація публічних послуг;
-    цифрова трансформація органів місцевого самоврядування.
«Чергова заслужена нагорода для нашої громади, що демонструє оцінку якості діяльності наших структурних підрозділів і прагнення до цифровізації усіх сфер життєдіяльності. Ми прагнемо зробити роботу органів влади більш ефективною, а життя мешканців нашої громади більш комфортним завдяки впровадженню інноваційних цифрових рішень», - прокоментував заступник міського голови Василь Морський.
«Ми можемо бути ще краще і докладемо зусиль, щоб у цьому році продемонструвати стрімкий розвиток цифрової трансформації громади. Нові рішення вже готуються, майбутні проєкти незабаром переростуть з ідей у практику. Майбутнє за цифровізацією!» - прокоментував начальник відділу цифрової трансформації та відкритих даних управління економічного розвитку Юрій Колотницький. 

- Управління економічного розвитку БМР
 

Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад 


Опубліковано: 07 травня 2024 року
Поділитися