Десять років Небесній Сотні. Вже десять...

Указом Президента України, з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України 20 лютого, щорічно, відзначається День Героїв Небесної Сотні.

Cьогодні, унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії, Україна має, на жаль, уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників. У Небесній Січі чимало тих, хто був тоді на майдані Незалежності, на вулиці Грушевського, біля Маріїнського парку, на вулиці Інститутській. І нині, коли Майданом називають усю Україну, ми розуміємо, що Герої Небесної Сотні були першими загиблими у цій війні. 

20 лютого на площі біля стендів з портретами Героїв відбувся захід, на якому вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні, який слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність. Цей день також є 10 роковинами з дня вторгнення російської федерації на територію України.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять про загиблих Героїв.

Панахиду за загиблими провів секретар Білоцерківської єпархії Микола Гопайнич та священники Православної церкви України. 

В знак  шани і пам’яті були покладені квіти до портретів Героїв. 

У заході взяли участь міський голова Геннадій Дикий, його заступники, депутати міської ради, представники структурних підрозділів, Білоцерківської районної військової адміністрації, правоохоронних органів, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підрозділів Збройних Сил України, громадськості. 

 

 

 

 

 

Десять років Небесній Сотні. Вже десять...


Опубліковано: 20 лютого 2024 року
Поділитися