Державний прапор – символ віри і свободи

Серпневий вітер розвиває стяг,

Він птахом майорить на видноколі.

Він свідок історичних всіх звитяг,

Він символ сили, єдності і волі.

Український стяг. Він має велику історію. Багато століть відбувалося формування нашого шляхетного та яскравого стягу - священного двоколору. Блакитний та жовтий. Поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим безмежжям хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, Указом Президента, 23 серпня оголошено Днем Державного Прапора України.

Цього дня в м. Біла Церква  відбулася урочиста церемонія  підняття Державного Прапора України.

Із привітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Це свято вибороли мільйони українців за тисячолітню історію становлення нашої держави. Сьогодні бійці на передовій встановлюють цей прапор у найвищій точці, як знак того, що Україна – це вільна і незалежна нація, яка готова боротися за право мати свій гімн, герб, прапор. Сьогодні ми маємо покоління, яка не знає іншого прапора, крім блакитно-жовтого. І ми будемо відстоювати те, щоб так і залишилося!»

Сумлінно оберігають державний прапор поліцейські, які забезпечують публічну безпеку і порядок, протидіють злочинності, допомагають тим, хто цього потребує, охороняють права і свободи людини, інтереси суспільства і держави. І цього дня батальйон патрульної поліції в м. Біла Церква відзначає свою другу річницю з дня відкриття!

У цей святковий день право підняти Державні Прапори України надається почесним білоцерківцям:

Володимир Дюдя - Заслужений майстер спорту України з велосипедного спорту. Багаторазовий чемпіон України; семиразовий чемпіон Європи; чемпіон та рекордсмен світу - бронзовий призер етапу супербагатоденки «Вуельта Іспанія»; володар кубку світу, учасник двох олімпійських ігор в Сіднеї та в Пекіні.

Старший тренер-викладач з велосипедного спорту спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з олімпійського резерву «Промінь», який професійно готує майбутніх чемпіонів.

Галина Білогур  – завідувачка вокально-хоровим відділом школи мистецтв № 5. Досвідчений, висококваліфікований педагог з вокалу. Імена її вихованців постійно лунають з телеекранів та великих обласних, Всеукраїнських, Міжнародних сцен. Є автором багатьох пісень, входить до складу журі конкурсів та фестивалів різного рівня. Веде активну концертну діяльність. В цьому році Галині Білогур Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Руслан Мазур - завідувач анестезіологічного відділення з ліжками інтенсивної терапії міської лікарні № 1.

Кваліфікований спеціаліст. Володіє всіма сучасними методами діагностики і лікування. Є активним учасником науково-практичних конференцій, керівником лікарів-інтернів. На базі його відділення проходять інтернатуру лікарі після закінчення вищих медичних закладів.

Забезпечує вчасну допомогу  пацієнтам  з COVID-19, використовуючи всі наявні сучасні методи анестезіологічної допомоги.

Михайло Міняйло – учень 11-А класу загальноосвітньої школи № 18. Обдарована, успішна, багатогранна особистість, переможець і призер предметних олімпіад з історії, зарубіжної літератури, німецької мови. 

Є переможцем літературних конкурсів: обласного «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» та Всеукраїнського «Ми – діти твої, Україно!».

Михайло є президентом учнівського самоврядування;  командиром шкільного рою  «Росичі» Всеукраїнської гри « Джура».

Тетяна Люта – Заступник начальника складального цеху Приватного акціонерного товариства «Росава». Почала працювати на підприємстві у 1982 році і на сьогодні забезпечує контроль технологічних дисциплін легкового виробництва та виробництва великогабаритних шин. Присвятивши цій справі 38 років, Тетяна Михайлівна не тільки проводить аналіз витрат сировини та матеріалів з метою досягнення правильного використання, а і є організатором впровадження в цеху нової техніки та технологій.

Сергій Лисенко - підполковник,начальник групи цивільно-військового співробітництва72ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, люблячий батько 3ох дітей. У Збройних Силах України з 1993 року, на війні з 2014. Перший бій прийняв 9 травня 2014 року в РОВД міста Маріуполь будучи на нараді силовиків. Потім Амворіївка, Ізварине, Червонопартизанськ, 2 оточення, 2 контузії, Волноваха, Авдіївка. Сергій Олександрович - Кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеню. Має знак пошани, відзнаки Міністерства Оборони України за військову доблесть.

Всіх зі святом своїми творчими виступами вітали фіналістка телевізійного проекту «Голос діти 2019»  Вероніка Морська, артисти та оркестр Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Возненко, депутати Білоцерківської міської ради, працівники виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Цього ж дня відбувся велопробіг в якому взяли участь усі бажаючі: любителі велоспорту, юні спортсмени та досвідчені українські велогонщики, працівники підприємств та установ міста, які активно підтримують святкування Дня Державного Прапору України і на власному прикладі пропагують здоровий спосіб життя та свою громадську позицію. Також білоцерківці будь-якого віку мали можливість позмагатися у рамках спортивного фестивалю: волейбол, футбол, баскетбол, різні конкурси та інші спортивні розваги.

Державний прапор – символ віри і свободи


Опубліковано: 23 серпня 2020 року
Поділитися