Білоцерківці поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін»

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів, з яких 350 тис. українців,  за рекордно короткий термін, 206 днів над зруйнованим енергоблоком був побудований об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив «мирного» атома.

Важливу роль в боротьбi з наслiдками Чорнобильської аварiї  відіграла Біла Церква: вона не тільки спрямувала тисячі своїх жителів на ліквідацію наслідків аварії, а й стала другою домівкою для тих, хто змушений був покинути власні помешкання у зоні лиха.

Цього року ми відзначаємо 35-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу. 26 квітня 1986 року – день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання атомної енергiї та змінив долі тисяч людей.

Увесь цей час не припиняється й боротьба з наслідками Аварії на ЧАЕС.

Тож цього дня до пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін» прийшли представники міської влади та громадськості, аби вшанувати пам’ять людей, які врятували світ від масштабної техногенної катастрофи.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого, у заході взяла участь його заступник Катерина Возненко.

«Міська влада веде постійний діалог з чорнобильськими організаціями, та докладає максимум зусиль для того, щоб нові покоління знали  про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, адже важливим є те, щоб пам'ять про героїчний подвиг цих людей жила вічно.», - зазначила Катерина Возненко.

Присутні вшанували пам'ять загиблих, померлих і ненароджених внаслідок катастрофи хвилиною мовчання та поклали до пам’ятного знаку квіти.

У заході також взяли участь депутати міської ради Ольга Нагорна, Володимир Вовкотруб та Станіслав Поліщук,  радник міського голови Микола Антонюк, представники громадських організацій Чорнобильського спрямування, колишні жителі міст Чорнобиль та Прип’ять.

 

Білоцерківці поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін»


Опубліковано: 14 грудня 2021 року
Поділитися