44 соняхи, як шана загиблим воїнам Білої Церкви і району

29 серпня у Білій Церкві відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України. На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, Указом Президента, 29 серпня оголошено Днем пам’яті захисників України.

Цього дня міський голова Геннадій Дикий, його заступник Катерина Возненко, працівники  структурних підрозділів, рідні та побратими загиблих поклали квіти до стендів з портерами Героїв.

Під час заходу присутні згадали про події серпня 2014 року: тривали криваві бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу - місто Іловайськ. Із 7 серпня по 30 вересня, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. Саме 29 серпня в Іловайському котлі полягло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання. Відбулося покладання квітів – на знак шани і вдячності усім, хто загинув за наше майбутнє.

У ході заходу Благочинний Білоцерківського району Православної Церкви України, Настоятель Церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич провів панахиду за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зауважимо, що рішенням Білоцерківської міської ради від 27 серпня 2020 року започатковано виплату до Дня захисника України матеріальної допомоги міської ради дітям, батько чи мати яких загинули під час участі в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час виконання службового обов’язку щодо захисту Батьківщини.

Аби віддати данину пам’яті воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, представники влади Білої Церкви, структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, військовослужбовці поклали квіти до могил на Алеї Героїв, що на кладовищі «Сухий Яр».

44 соняхи, як шана загиблим воїнам Білої Церкви і району


Опубліковано: 29 серпня 2020 року
Поділитися