28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України

Цього дня традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України. Минуло вже 77 років, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій війні. Вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА).

Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: у збройній боротьбі проти ворога брало участь понад 7 мільйонів українців, і кожен третій із них загинув на фронті. Їхній подвиг не має бути забутим.

На знак поваги до подвигів учасників тієї страшної війни, за дорученням міського голови Геннадія Дикого, його заступник Катерина Возненко та радник міського голови Микола Антонюк поклали квіти до меморіалу Слави та Вічного вогню.

Пам’ять мільйонів загиблих в роки Другої Світової війни і тих, хто загинув за Незалежність України, вшанували хвилиною мовчання.

Урочисті заходи з нагоди вшанування героїчного подвигу воїнів також відбулись цього дня у всіх селах та селищі Білоцерківської міської територіальної громади.

28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України


Опубліковано: 28 жовтня 2021 року
Поділитися