19 компаній виявили бажання взяти участь у тендері

18 січня в м.Біла Церква відбулася зустріч із учасниками тендеру "Модернізація вуличного освітлення у м. Біла Церква". Провів зустріч заступник міського голови Валерій Гнатюк.

 

Раніше міський голова Геннадій Дикий неодноразово інформував містян про здійснення заходів по залученню кередитних коштів від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на оплату реконструкції вуличного освітлення м. Біла Церква.

 

Міською владою було проведено відповідні процедури.  Наразі, Департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради має намір використати кошти кредиту НЕФКО на оплату реконструкційних робіт.

 

ДЖКГ, як замовником послуг, було оголошено тендер, відповідно до якого підрядникам пропонувалося подавати свої пропозиції для отримання контракту, що фінансуватиметься коштами кредиту, націленого на придбання: розробки проектно-кошторисної документації, постачання та монтаж всього необхідного електротехнічного обладнання для реконструкції вуличного освітлення низки вулиць м. Біла Церква.

 

Зокрема, освітлення буде замінено на  80 вулицях у мікрорайоні Заріччя.  Роботи передбачають  заміну існуючих світильників на світлодіодні у кількості 2259 од.; встановлення 340 кронштейнів та консолей на опори; встановлення терміналів автоматичної системи керування вуличним освітленням (АСКВО) у кількості 85 од. та диспетчерського пункту; підвішування 30000 м самонесучого ізольованого проводу; заміна 44 зношених залізобетонних опор; заміну шаф керування, а також всього необхідного додаткового обладнання для виконання цих робіт та демонтаж всього застарілого освітлювального електротехнічного обладнання.

 

Відкриваючи зустріч, Валерій Гнатюк наголосив, що для Білої Церкви це перший такий вагомий проект, на який залучаються кошти в сумі 12 млн грн. від міжнародних фінансових інституцій. Тому місто має бажання його реалізувати, обов’язково враховуючи всі вимоги надавача кредиту.

 

Висловив слова вдячності компаніям, які виявили бажання взяти участь у тендері та приїхали на дану зустріч. Варто зазначити, що на тендер зареєструвалося 19 профільних компаній з більш як 10 міст України. Серед них є  місцеві представники, проте, як зауважив заступник міського голови, міська влада налаштована на чітке дотримання вимог  та правил, які регламентує Північна екологічна фінансова корпорація і  співпрацюватиме із об’єктивно визначеним переможцем.

 

Під час зустрічі міський голова Геннадій Дикий наголосив: «Переконаний, що цей перший серйозний проект в Білій Церкві буде реалізовано успішно. Ми зацікавлені, аби він був втілений якнайкраще, найякісніше  та у стислі строки. Нам важливий досвід такої співпраці, адже місто налаштоване й надалі реалізовувати такі амбітні проекти щодо енергозбереження, залучати кредитні та грантові кошти, щоб мати можливість економічно заощаджувати та  максимально підвищити комфортність містян. Робота по розробці нових проектів розпочата, є багато напрацювань, тому можливо і в подальшому ми будемо співпрацювати з вашими компаніями, що мають досвід втілення заходів у цьому напрямку».

 

Отож, під час зустрічі представник Консалтингу GARDE, який є місцевим консультантом підтримки із впровадження проекту від НЕФКО Володимир Дебой презентував присутнім напрацювання Консалтингу, окреслив  проекти, які вже були реалізовані в Україні, залучаючи кредитні та грантові кошти міжнародних фінансових інституцій. Зауважив, що торги будуть відбуватися виключно за міжнародними стандартами, тому всі вимоги прописані у тендерній документації мають бути дотримані. Оцінка та визначення переможця відбуватиметься прозоро - чотирма  інстанціями як в Україні, так і за кордоном.

 

Володимир Дебой також зупинився на питаннях повноти та достовірності надання інформації від учасників тендеру, перевірки якості виконаних робіт щодо реалізації проекту та процедури їх фінансування, відповідальність за дотримання визначених графіків тощо.

 

Присутнім  також було детально поінформовано про кваліфікаційні вимоги учасників, документи, які обов’язково має містити тендерна пропозиція, процедуру попереднього розгляду тендерних пропозицій. З цією інформацією учасників тендеру ознайомила представник компанії SWECO, міжнародного консультанта з підтримки впровадження проектів,  Ірина Цимбалюк.

 

За умовами учасник тендеру має  мати фінансовий, технічний та виробничий потенціал та потужності, необхідні для виконання контракту, а також середньорічний дохід учасника протягом попередніх трьох років має бути щонайменше у 2 рази більшим від ціни його тендерної пропозиції. У разі подання тендеру СПКА, лідируючий партнер повинен задовольняти цій вимозі щонайменше на 50%.

 

Учасник тендеру має також мати досвід у проведенні аналогічних робіт, підтвердити, що він або його агент зможуть виконати взяті на себе гарантійні зобов'язання;  не є банкрутом і проти нього не відкриті провадження щодо неплатоспроможності або банкрутства відповідно до чинного законодавства та ін.

 

В.п.директора КП «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» Олександр Прилуцький детально ознайомив із технічними питаннями проекту щодо потужності об’єктів, необхідних систем управління та пунктів включення  тощо.

 

Представники присутніх компаній мали можливість обговорити умови участі у тендері, задати всі запитання, які їх цікавили, відповіді на які надійдуть офіційно поштою.

 

Також міською владою було організовано огляд ряду вулиць та об’єктів, що будуть реконструйовані.

 

Відкриття тендерних пропозицій заплановано на 16 лютого ц.р.

19 компаній виявили бажання взяти участь у тендері


Опубліковано: 18 січня 2018 року
Поділитися