15 травня в усьому світі відзначають Міжнародний День сім’ї

14 травня, у Білоцерківській міській територіальній громаді, напередодні Міжнародного дня сім’ї, від імені міського голови Геннадія Дикого його заступник Катерина Возненко урочисто вітала сім’ї, які взяли на спільне проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Подарунки, солодощі та теплі і щирі слова привітань зробили цей день для дорослих та дітей по-справжньому святковим та незабутнім. У невимушеній атмосфері діти розповідали про свої досягнення, а батьки з гордістю доповнювали сказане. В привітанні також взяла участь директор міського центру соціальних служб Людмила Севериненко.

Наразі у громаді успішно функціонують шість прийомних сімей та два дитячих будинки сімейного типу, в яких знайшли родинне тепло, батьківську любов та підтримку 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу перебувають під постійним соціальним супроводженням Білоцерківського міського центру соціальних служб, спеціалісти якого надають прийомним батькам та батькам-вихователям професійну допомогу у вирішенні соціальних, юридичних та психологічних питань у процесі виховання дітей, забезпечують емоційну підтримку та щиро радіють успіхам дітей.

Також в громаді розвивається професійна послуга - патронат, як швидка сімейна допомога. На сьогодні успішно функціонує дві сім’ї патронатних вихователів, які тимчасово опікуються дітьми, котрі опинилися в складних життєвих обставинах.

Вичерпну інформацію та консультації щодо створення прийомних сімей та сімей патронатних вихователів можна отримати в міському центрі соціальних служб за адресою: бульвар Олександрійський 113, т.6-83-13 та службі у справах дітей за адресою: вул. Першотравнева, 8, т. 5-15-58.

15 травня в усьому світі відзначають Міжнародний День сім’ї


Опубліковано: 15 травня 2021 року
Поділитися