Відбулося засідання виконавчого комітету

20 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Наше місто декілька разів піддавалося ракетним обстрілам з боку російської федерації, в наслідок чого майно білоцерківців було пошкоджено.

Доповідаючи перше питання порядку денного перший заступник міського голови Інна Новогребельська поінформувала, що до виконавчого комітету міської ради надійшло 35 заяв щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги від осіб, чиє майно постраждало.

Кожна заява та документи були опрацьовані членами Комісії. Відповідно за кожним зверненням було складено аналітичну таблицю, яка містить усю необхідну для розгляду  інформацію: наявність документів, що підтверджують право власності, копію акту обстеження  пошкодженого об’єкту складеного комісією по обстеженню житлових будинків, що постраждали, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, належним чином завірений слідчим в провадженні якого перебуває кримінальне провадження та документ про визнання власника/співвласника потерпілим у цьому кримінальному провадженні по розслідуванню терористичних актів, диверсій, спричинених ЗАРФ та зафіксованих на території Білоцерківської міської територіальної громади, а також копії інших документів, що підтверджують фактично завдану шкоду майну, що зазнало руйнувань або пошкоджень  та ін.

Перелік документів визначено Порядком надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, затвердженим рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29 листопада 2022 року №777.

За підсумками роботи Комісії по наданню одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, двадцяти шести білоцерківцям рекомендовано надати допомогу, іншим заявникам -  рекомендовано доопрацювати подані документи та за наявності подати до комісії.

Варто наголосити, що одноразова адресна допомога не є державною компенсацією за отримані збитки (громадяни мають отримати її згідно чинного законодавства України), а є допомогою з місцевого бюджету для жителів нашої громади. 

У залежності від ступеню завданої шкоди та руйнувань громадяни отримають від 10 до 300 тисяч гривень матеріальної компенсації. Кошти виплачуватимуться згідно з місцевою Програмою соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота».

Отож, члени виконкому  затвердили протоколи Комісії по наданню одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Другим рішенням члени виконавчого комітету погодили Релігійній громаді Римсько-католицької церкви Київсько-Житомирської Дієцезії Парафії Святого Іоанна Хрестителя м. Біла Церква проведення мирного зібрання: урочистого Богослужіння - святкування Вігілії Різдва Христового 24 грудня ц.р. Погодження масових заходів відбувається з метою дотримання чинного законодавства України в умовах воєнного стану.

Варто наголосити, що одноразова адресна матеріальна допомога не є державною компенсацією (громадяни мають отримати її згідно із чинним законодавством України), а допомогою з місцевого бюджету.

  Ще одним рішенням управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради погоджено проведення відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з боксу серед юнаків.

Раніше вже приймалося рішення про проведення даного заходу 16 -18 грудня ц.р., проте через наслідки збройної агресії рф  його перенесено на  22 -  25 грудня. Змагання присвячені пам’яті нашого земляка Олександра Марченка.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 20 грудня 2022 року
Поділитися