101 рік життєвої мудрості та досвіду

Сьогодні,  24 червня, 101 рік від Дня народження святкує один із жителів Білоцерківської міської  територіальної громади Михайло Дмитрович Горжей.

 

 З поважною датою привітати іменинника завітали секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб разом із начальником управління соціального захисту населення  міської ради Юлією Терещук.

 

«Від імені громади вітаємо вас із поважною датою від Дня народження. Бажаю вам і надалі залишатися у строю, мати міцне здоров’я  і обов’язково дочекатися нашої Перемоги, аби побачити як розвиватиметься Україна далі», - наголосив Володимир Вовкотруб та  вручив Михайлу Дмитровичу вітальну листівку, квіти та матеріальну винагороду.


Володимир Вовкотруб наголосив, що саме на таких людей потрібно рівнятися молодому поколінню, переймати у них досвід, бути такими ж чуйними та надійними. Адже вони є не тільки очевидцями історичних подій минулого століття, а й носіями глибокої життєвої мудрості.

 

 

Під час спілкування ювіляр розповів про свій життєвий шлях та події, які випали на його долю, як навчався, брав участь у Другій світовій війні, працював, розвивався, виховував дітей і, головне, намагався своєю працею зробити Білу Церкву красивим та сучасним містом.

 
             З дружиною Луїзою Олексіївною Михайло Дмитрович разом прожили 71 рік. Виховали четверо дітей. Поважний білоцерківець має 7 внуків та 11 правнуків.


Секретом свого довголіття Михайло Горжей вважає працю задля суспільства, неспинний розвиток своєї особистості та здоровий спосіб життя. Навіть зараз він веде досить активний спосіб життя, постійно здійснює піші прогулянки, вирощує розсаду та ін.

На долю Михайла Дмитровича випали складні життєві випробування. Народився він у  с.Воздвиженка, Алтайського краю у родині переселенців з Полтавської губернії, що прибули в Алтайській край по Столипінській аграрній реформі.

У 1929 році родина переїхала у  Східно-Казахстанську область після того, як все, що їм належало було відібрано в часи колективізації.

Там же у 1941 році закінчив на відмінно середню школу з правом вступу до Вищої школи без вступних екзаменів

Після закінчення школи вивчився на метеоролога і працював на аеродромі. У 1942 році, маючи бронь, добровольцем пішов до лав армії звідки був направлений на навчання до військового училища. Після закінчення навчання у 1943 вступив у 176 передову авіаційну базу - авіаційним механіком. Демобілізувався у 1948 році.

Починаючи працювати на будівництві десятником, пройшов шлях до керівника будівельних організацій.

У 1979 році переведений до м. Біла Церква, де працював начальником будівельного управління, головним технологом тресту «Сільбуд». Трудовий стаж становить 57 років.

Під керівництвом Михайла Дмитровича було збудовано десятки багатоповерхівок міста, закінчувалося спорудження лікарні №2.

Наразі у громаді проживає вісім столітніх громадян, три особи, які відзначили 101 рік  та по одному, які мають по 102 та 103 роки. Бажаємо всім поважним жителям та імениннику здоров’я та  довгих років життя!

101 рік життєвої мудрості та досвіду 


Опубліковано: 24 червня 2024 року
Поділитися