Онлайн та СМС інформування Події міста на вашому пристрої

Хвича Мепарішвілі домігся виділення державної субвенції на ремонт покрівлі Технолого-економічного коледжу

Майже два мільйони гривень з державного бюджету зусиллями народного депутата України Хвичі Мепарішвілі отримає Технолого економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету для заміни покрівлі навчального корпусу.

Будівля, де зараз розташований підрозділ БНАУ, що навчає студентів дев’ятьом спеціальностям, є визнаною пам'яткою архітектури. Приміщення було збудовано наприкінці 1850-х чи на початку 1860-х років як синагога. Протягом багатьох років свого існування Будинок синагоги неодноразово зазнавав різноманітних перебудов, проте, незважаючи на внутрішнє перепланування та зміни у зовнішньому декорі, ця будівля лишається автентичною пам'яткою архітектури середини XIX століття.

На жаль, конструкція покрівлі, зовнішнє та місцями внутрішнє спорядження будівлі перебуває в незадовільному стані, тож подальша експлуатація цих елементів була можлива лише за умови проведення капітального ремонту.

"Будівля навчального корпусу, яка, до речі, розташована в центральній частині міста та є пам’яткою  архітектури, давно потребувала реконструкції. Через аварійний дах протягом багатьох років страждав і фасад будови. Тож, коли до мене звернулася адміністрація коледжу з проханням допомогти з реконструкцією даху, мною було ініційовано виділення коштів з державного бюджету", - повідомив народний депутат.

Водночас Хвича Мепарішвілі наголосив, що всіляко сприятиме вирішенню ще одного нагального для коледжу питання – реконструкції будівлі гуртожитка, де заміни потребують дерев’яні вікна , а ремонту - балкони і дах.

Наступного року в держбюджеті передбачено близько 30 млн грн на капітальний ремонт навчального корпусу та гуртожитку Технолого-економічного коледжу та покрівень навчальних корпусів Білоцерківського національного аграрного університету.

Отож, Технолого-економічний коледж БНАУ матиме можливість і в подальшому утверджувати в своїй практиці інноваційні технології навчання і виховання молоді, працювати над формуванням професійної компетентності майбутнього фахівця, людини високої культури, здатної до творчої праці, професійного розвитку. А головне, завдяки черговій підтримці народного обранця, Біла Церква зможе зберегти цінне архітектурне надбання для наступних поколінь.

 


Опубліковано: 20 грудня 2018 року
Поділитися