Зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС

26 квітня в рамках заходів до річниці Чорнобильської трагедії відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС. Зустріч організована на честь вшанування ліквідаторів, які ціною власного здоров’я або й життя ліквідували наслідки аварії та врятували мільйони життів. 

Чорнобильська катастрофа, яка сталася 26 квітня 1986 року, вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком, але вона могла спричинити ще жахливіші наслідки, якби не подвиг тисяч ліквідаторів.

Близько 4000 білоцерківців брали участь в ліквідації аварії. Працівники організацій та установ Білої Церкви одні з перших, були направлені в зону катастрофи для ліквідації наслідків аварії та евакуації громадян, поклавши своє здоров’я та життя рятуючи інших.

 Геннадій Дикий  подякував присутнім за їхній подвиг, висловив свою повагу та побажав здоров’я на довгі роки.

Взагалі, за інформацією про постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС на початок 2016 року в Білій Церкві проживають:

-         Учасники ліквідації наслідків аварії – 2722 осіб, з них 1248 мають інвалідність, пов’язану з виконанням робіт по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

-         Евакуйованих із зони відчуження – 1315 осіб;

-         Переселених із зони обов’язкового відселення – 133 особи;

-         Вдів (вдівців) померлих інвалідів – 1431 осіб.

Всього в місті проживає 134 076 громадян, які мають статус особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за перший квартал 2016 року управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради виплачено:

-         9 млн. 400 тис.грн щомісячної компенсації на продукти харчування;

-         514 тис.грн. щорічної допомоги на оздоровлення та одноразових компесанцій за шкоду, заподіяну здоров’ю особам, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, та сім’ям за втрату годувальника.

Крім того, на виконання плану заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської трагедії станом на 20 квітня 2016р. 460-м мешканцям міста з міського бюджету надана одноразова матеріальна допомога на лікування на суму 270 тисяч гривень.



Опубліковано: 26 квітня 2016 року
Поділитися