Зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС

13 лютого в м.Біла Церква відбулася зустріч  з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС.

В ході зустрічі заступник міського голови М.Антонюк поінформував присутніх про Закон України від 28.12.2014 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», яким внесені зміни до статті 60 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зокрема, було  акцентовано  увагу на пункти  щодо  права вибору пільг та компенсацій особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Під час заходу присутні також були поінформовані про зміни до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо оподаткування військовим збором доходів до яких належать суми пенсій, розмір яких перевищує три розміри мінімальної заробітної плати.

В ході зустрічі також  було повідомлено, що з метою соціального захисту білоцерківців, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, враховуючи значний ріст захворюваності жителів міста, міською владою  було підготовлено ряд звернень до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України  із пропозиціями внести зміни в законопроект, що регулює дані питання.

Із роз’ясненнями щодо даних питань виступили начальник управління соціального захисту населення міської ради Г.Мельніченко, заступник начальника управління соціального захисту населення міської ради Т.Велігорська, начальник управління Пенсійного фонду України  у м.Біла Церква В.Дебольська  та ін.

Крім того, присутні на заході обговорили питання вилучення  із Закону України від 28.12.2014 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»  статей  щодо ІV зони посиленого радіоактивного контролю, до якої було віднесено м.Біла Церква. Відповідно до даного законодавства білоцерківцям, які мали посвідчення постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС ІV категорії, припинено надання визначених пільг та компенсацій.

В ході зустрічі ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС акцентували увагу на необхідності скасування вищезазначеного Закону України, який обмежує отримання певних пільг і  компенсацій та повернення до норм, які застосовувалися до 01.01.2015р.

В заході взяли участь представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 14 лютого 2015 року
Поділитися