Зустріч народного депутата України В.Чудновського з представниками міських громадських організацій чорнобильського спрямування

23 квітня в м.Біла Церква відбулася зустріч народного депутата України В.Чудновського з представниками міських громадських організацій чорнобильського спрямування.

Відкриваючи зустріч, міський голова В.Савчук поінформував присутніх про діяльність міської влади щодо соціального захисту ліквідаторів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, наголосив на підтримці  білоцерківців цієї категорії.

В ході зустрічі народний депутат України В.Чудновський ознайомив присутніх із своєю діяльністю у Верховній Раді України. Зокрема, зупинився на  роботі щодо внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Повідомив, що дані зміни передбачатимуть підвищення соціального захисту даної категорії громадян,  диференційоване нарахування пільг та компенсацій, пенсійних виплат та ін.

Під час зустрічі народний депутат України окреслив подальші пріоритетні напрямки своєї діяльності та дав відповіді на питання присутніх, що стосувалися  надання державних соціальних гарантій ліквідаторам та постраждалим, внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, пенсійних нарахувань білоцерківцям даної категорії, порядку виконання судових рішень щодо виплат пенсійних призначень. Також були обговорені питання щодо забезпечення житлом інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, медикаментозного забезпечення, лікування та оздоровлення  даної категорії населення, збереження в м.Біла Церква ІV зони радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС та ін.

Підводячи підсумки зустрічі, міський голова В.Савчук  акцентував увагу на подальшій спільній діяльності народного депутата України В.Чудновського та міської влади щодо вирішення актуальних питань чорнобильців та закликав білоцерківців взяти участь в заходах з нагоди 27-річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

В заході взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, член виконавчого комітету міської ради В.Черняк, начальник управління соціального захисту населення міської ради Г.Мельніченко, представники міських ЗМІ та ін.



Опубліковано: 23 квітня 2013 року
Поділитися