Зустріч міського голови з фахівцями із соціальної роботи Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

17 жовтня міський голова Білої Церкви В.Савчук провів чергову зустріч з фахівцями із соціальної роботи Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В ході зустрічі міський голова наголосив, що відповідно до доручення Президента України В.Ф.Януковича, з метою надання всебічної допомоги різновіковим категоріям населення, за рахунок додаткових дотацій з державного бюджету, були введені посади фахів із соціальної роботи. Зокрема, в м.Біла Церква було введено 40 посад фахівців, які працюють вже протягом року, реалізуючи соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича. Міський голова зазначив, що за фахівцями із соціальної роботи, які закріплені за пунктами соціального обслуговування в усіх мікрорайонах Білої Церкви, проводиться важлива робота щодо виявлення молоді і сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та надання їм своєчасної допомоги.

Крім цього фахівці із соціальної роботи у своїх мікрорайонах відвідали та виявили потреби ветеранів Великої Вітчизняної війни, сімей, де виховуються діти з особливими потребами, багатодітних сімей, сім’ї опікунів та піклувальників.

В ході заходу міський голова акцентував увагу на необхідності створення соціальних паспортів мікрорайонів міста, в якому будуть зазначені всі категорії білоцерківців, які потребують допомоги та підтримки.

Міський голова В.Савчук також акцентував увагу на тому, що 15 лютого 2014р. виповнюється 25-річниця виведення військ з Республіки Афганістан . Відмітив, що питання соціального захисту ветеранів Афганістану є одним з пріоритетів соціальної політики Президента України В. Ф.Януковича. Міською владою постійно приділяється значна увага соціальному захисту воїнів-інтернаціоналістів, поліпшенню їх матеріального становища. Міський голова наголосив, що з метою приділення ще більшої уваги даній категорії білоцерківців, соціальним працівникам необхідно обстежити умови їх проживання, виявити тих ветеранів війни - воїнів-інтернаціоналістів, хто потребує медичного обслуговування, санітарно-курортного оздоровлення, забезпечення технічними засобами реабілітації, транспортом, житлом тощо. Станом на 17 жовтня ц.р. відвідано 70% воїнів –афганців та воїнів-інтернаціоналістів та заповнені відповідні анкети. Дана робота буде продовжуватися.

В ході заходу також було обговорено проблемні питання та міський голова В.Савчук окреслив основні плани подальшої діяльність.

В заході взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, заступник міського голови М.Антонюк, директор Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.Севериненко.



Опубліковано: 17 жовтня 2013 року
Поділитися