Зустріч міського голови В.Савчука з представниками міських національно-культурних товариств та національних меншин Білої Церкви

06 листопада Білоцерківський міський голова В.Савчук зустрівся з представниками міських національно-культурних товариств та національних меншин Білої Церкви.

Міський голова відмітив,що в місті  значна увага приділяється реалізації завдань і доручень Президента України В.Ф.Януковича  щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин,  відмітив необхідність зміцнення атмосфери міжетнічної толерантності та попередження проявів нетерпимості на національному ґрунті. Зазначив,що на шляху до євроінтеграції проводиться робота щодо адаптації до загальноєвропейських норм національного законодавства,  у першу чергу - в сфері прав людини, органічною складовою якої є захист прав національних меншин.

Міський голова В.Савчук поінформував, що в місті проживають представники 84 національностей, найчисельнішими національними меншинами є росіяни, білоруси, євреї, поляки, вірмени, азербайджанці, татари, цигани, молдовани та німці. В Білій Церкві легалізовані і діють 10 міських національно-культурних товариств. Постійна увага приділяється сфері мовної політики, забезпечуються умови функціонування та  розвитку мов національних меншин. В місті діє система освітніх та культурно-мистецьких закладів, які  відповідають національно-культурним потребам населення. Загальноосвітні навчальні заклади Білої Церкви забезпечують навчання дітей міста, які бажають вивчати російську мову, іврит, польську та болгарську мови.

В ході зустрічі присутні обговорили питання щодо проведення культурно-просвітницьких заходів, співпраці міської влади та представників національно-культурних товариств щодо задоволення культурних, мовних, освітніх та інформаційних потреб національних меншин та ін.

В заході взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, представники національно культурних товариств та національних меншин Білої Церкви, журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 06 листопада 2013 року
Поділитися