Золоті імена Білої Церкви: шануючи традиції, примножуючи здобутки

12 вересня відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого із Золотим фондом міста, а також підбиття підсумків конкурсу картин «Місто над Россю». Такий захід є традиційним і щороку відбувається напередодні Дня міста.

Занесення білоцерківців до «Золотого фонду» міста є вищою формою відзначення громадян за їх значні заслуги перед містом Біла Церква у розвитку науки, культури, освіти, охорони здоров’я, спорту, промисловості, будівництва, зв’язку, торговельного обслуговування, забезпечення законності і правопорядку.

«Золотий фонд» міста з числа найвідоміших жителів Білої Церкви, було створено 21 рік тому, розпорядженням міського голови від 14 вересня 1998 р. На сьогодні він налічує 293 особи. І кожного року він поповнюється.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що саме громадяни, які входять до «Золотого фонду» міста, зробили з Білу Церкву економічним центром Київщини, промисловим містом з маленького провінційного містечка, яким вона була до 1965 року. Саме вони десятки років працювали на благо розвитку рідного міста.

«Дивлячись вам в очі, я відчуваю велику відповідальність, аби не схибити і не зменшити всі ті досягнення, які ви здобули за всі ці роки, - звернувся до присутніх Геннадій Дикий. – Це ваша заслуга, що наше місто є одним із найкращих за рівнем розвитку інфраструктури – якщо порівняти його з будь-якими іншими 200-тисячними містами. У Білій Церкві на сьогодні функціонує 24 школи, 36 дитячих садків, 6 спортивних шкіл, 6 шкіл мистецтв, працює розвинена мережа закладів позашкілля, 6 лікарень та багато інших соціальних інфраструктурних об’єктів. У першу чергу, це ваша заслуга – людей, які наполегливою працею створили наше місто, розвиваючи його різні галузі, такі як культура, освіта, наука, виробництво і т.д. Напередодні Дня народження нашого улюбленого міста маємо нові завдання, які відкриють нові можливості для розвитку Білої Церкви – аби створювалися нові робочі місця, засновувалися нові підприємства. І на сьогодні такі підприємства є: тільки за минулий рік у Білій Церкві було створено 1800 нових робочих місць. Щиро вдячний за вашу роботу, за те, що ми можемо пишатися нашим містом. Бажаю вам міцного здоров’я, аби такі зустрічі тривали і надалі, і аби на вас рівнялася нинішня молодь».

Цього року когорта членів «Золотого фонду» Білої Церкви поповнилася новими іменами. Відповідні свідоцтва були вручені:

  • Гавренко Ларисі Вікторівні – заслуженому тренеру України з гімнастики художньої, учителю гімнастики художньої комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту»;
  • Роговій Вірі Борисівні – заслуженому працівнику освіти України, директору Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
  • Фрейдману Юрію Михайловичу – «Заслуженому лікарю України», завідувачу нейрохірургічного відділення комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня № 2»;
  • Яременку Михайлу Григоровичу «Заслуженому вчителю України», директору Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Ліцей-МАН» Білоцерківської міської ради Київської області.

Рішенням сесії Білоцерківської міської ради №4153-75-VII від 29 серпня 2019 року Генерал-полковнику Воробйову Геннадію Петровичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» (посмертно). Посвідчення отримав його батько Воробйов Петро Миколайович.

Під час заходу традиційно згадали тих, хто, на жаль, пішов із життя за останній рік, та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. Це почесні громадяни – Залєвський Василь Павлович, Міняйло Віктор Олександрович, Іванців Володимир Опанасович, Петер Новотні; ветерани – Ващенко Микола Степанович, Гаєвий Павло Федорович; працівники культури – Черевко Станіслав Григорович, Репін Володимир Олександрович, Бандур Анатолій Георгійович; працівники науки – Бабак Іван Михайлович.

У продовження заходу було відзначено переможців щорічного конкурсу картин «Місто над Россю»,  присвяченого Дню міста. Учасники конкурсу представили роботи, що відображають красу і неповторність вулиць, скверів, парків рідної Білої Церкви.

Поважним журі нашого конкурсу у складі: Ірини Шевченко, Ірини Рибак та Тетяни Дмитренко було визначено переможців конкурсу, яких було відзначено під час заходу нагородами.

І місце посів Анатолій Кирилюк – з роботою «Примхи природи» (живопис); ІІ місце – Олена Гайдаєнко – з роботою «Вир життя» (графіка); ІІІ місце – Світлана Паламарчук з роботою «Руїни мальовничі».

Під час заходу виступили: Народна аматорська капела «Оберіг» Білоцерківської школи мистецтв №3 (керівник – Ірина Афанащенко), квартет артистів та оркестр Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського.

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Золоті імена Білої Церкви: шануючи традиції, примножуючи здобутки


Опубліковано: 12 вересня 2019 року
Поділитися