Знову сталася спроба викрасти комунальне майно Білої Церкви

14 та 16 липня, поблизу села Глибочка, було виявлено чергові спроби незаконного демонтажу комунального трубопроводу В-3. Обидва рази на місце події були викликані правоохоронні органи та написані заяви про кримінальне правопорушення.

 

З приводу вказаних подій, 17 липня, на місце розриття трубопроводу прибули народний депутат України Хвича Мепарішвілі, заступники міського голови Інна Новогребельська та Олександр Поляруш, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Постівий, представники структурних підрозділів міської ради та ТОВ «Білоцерківвода».



Боротьба за цей трубопровід триває вже близько чотирьох років. Нагадаємо, що даний водогін стратегічно важливий для міста, оскільки він є резервним, і у разі пошкодження чи ремонту основного - саме через нього буде подаватися вода з річки на водоочисні споруди. До лютого 2018р його ще й експлуатували як футляр для технологічної мережі транспортування гіпохлориту натрію, необхідного для  очищення води. Наслідки вилучення трубопроводу можуть будуть катастрофічні для м. Біла Церква, Білоцерківського району та м. Умань.

 

Ще в 2014 році до  Господарського суду Київської області ТОВ «Новація-1» звернулась з відповідним позовом до ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» та Білоцерківської міської ради.  Згідно позову ТОВ «Новація-1» витребовувала частину магістрального водоводу «Дніпро – Рось», розташованого на ділянці між очисними спорудами Білоцерківського водоканалу за адресою вул. Ставищанська, 130, м. Біла Церква і водозабором на р. Рось. Вказаний магістральний водовід «Дніпро – Рось», що є предметом позову, невірно ототожнюється позивачем із футляром технологічної мережі для транспортування гіпохлориту натрію. На жаль, всупереч фактичним даним - відсутністю права власності у ТОВ «Новація-1» на вищезазначене майно та заборону законодавчими актами приватизації такого майна, 20 квітня 2017 р. Господарським судом Київської області по цій справі було прийнято рішення, яким позовні вимоги ТОВ «Новація-1» задоволені.

 

Згідно з даними Державного реєстру, законним власником цього майна є територіальна громада м. Біла Церква в особі Білоцерківської міської ради, адже спірний трубопровід побудовано та введено в експлуатацію у 1999 р. ВКГ «Київоблводоканал» за кошти бюджету м. Біла Церква. ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» користувалось зазначеним майном на законних підставах, згідно з умовами концесійного договору. Право комунальної власності територіальної громади м. Біла Церква на вказане майно не було скасовано жодним державним органом чи то судом.

 

17 лютого ц.р. вже було зафіксовано демонтаж частини трубопроводу В-3, як результат - відкрито кримінальну справу.

 

15 травня ц.р. на пленарному засіданні позачергової п’ятдесят першої сесії Білоцерківської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Президента України щодо захисту майнових прав територіальної громади міста Біла Церква на водовід річкової води – В3.

 

Для недопущення розкрадання комунального майна міською владою вживаються всі можливі законні засоби, аби не допустити порушення джерела життєзабезпечення населення міста Біла Церква, Білоцерківського району та міста Умань Черкаської області питною водою та попередити можливу екологічну катастрофу.


Опубліковано: 17 липня 2018 року
Поділитися