Живі традиції добра

Від 2012 року 8 липня відзначають Український День родини. Заснування самостійного Українського Дня родини на додаток до Міжнародного Дня сім’ї, який постійно святкують в травні, ще раз доводить, яке колосальне значення має родина для кожного жителя нашої країни.

Традиційно в Україні родині приділяють особливе значення. Це місце, де людина народжується та зростає. Це єдиний спосіб поєднати минуле, сьогодення та майбутнє через тісних зв’язок поколінь. Це та основа, яка формує світогляд громадянина та його життєві орієнтири. Родина – це маленька Батьківщина і саме в родині людина вперше усвідомлює своє місце в суспільстві та навчається враховувати і захищати інтереси своїх рідних та близьких.

Тому так важливо організувати всебічну допомогу родині в подоланні складних життєвих обставин, з якими часто стикаються найуразливіщі верстви населення. Саме організація такої допомоги є одним з основним завдань Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зараз на обліку Центру перебуває 229 таких сімей і дітей в них виховується 397. У кожної сім’ї своя історія, а дитинство повинно бути щасливим у всіх дітей. Тому фахівці доклали максимум зусиль, щоб влітку якомога більше хлопчиків та дівчаток з найуразливіших верств населення отримали можливіть насолодитися дитячими пригодами. За підтримки ВСГО “Україна – територія життя” та особисто Едельбієва Р.А. протягом всього дня 07 липня 2016 року 100 дітлахів “позмінно” віддали належне розвагам. Вони навздогін каталися з надувної гірки, стрибали на батуті, вправлялися у спритності в риболовлі, куштували солодощі.

 Ввечері всі учасники заходу розходилися задоволеними. Діти – від безлічі отриманих вражень, батьки – від того, що не залишилися наодинці із своїми проблемами, спонсори – від щирої людської подяки за отриманий подарунок, а фахівці  Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – від усвідомлення необхідності та важливості своєї не завжди помітної і кропіткої роботи.



Опубліковано: 08 липня 2016 року
Поділитися