Земний уклін та вічна вдячність тим, хто 32 роки тому врятував людство

14 грудня в Білій Церкві відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській атомній електростанції, який щороку, відповідно до Указу Президента від 10 листопада 2006 року, відзначається в Україні в цей день.

Біля пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін» відбувся урочистий мітинг, під час якого згадали події, які 32 роки тому сколихнули увесь світ і досі лишаються невигойною раною для нашої держави.

Чорнобильська трагедія увійшла в усі хроніки людства як найбільша техногенна катастрофа. У ліквідації її наслідків брали участь 600 тис. осіб, з яких 350 тис. українців.

Хвилиною мовчання під час заходу вшанували пам’ять всіх, хто загинув під час аварії. Пам’ятати ті події і всіх, хто ризикнув своїм здоров’ям та життям заради майбутніх поколінь, закликав і ліквідатор Анатолій Сафронович Медвідь.

До підніжжя пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін» учасники заходу поклали квіти.

Цього ж дня у Будинку органної та камерної музики для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які проживають у нашому місті, було організовано концертну програму, під час якої виступили учні шкіл мистецтв Білої Церкви.

Варто відмітити, що станом на 01 грудня ц.р. у Білій Церкві проживає майже 5 тис. ліквідаторів 1 та 2 категорій. Пільги відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» мають майже 18  тис. білоцерківців.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, заступник міського голови Катерина Литвиненко, радник міського голови Микола Антонюк, представники рятувальних загонів, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Земний уклін та вічна вдячність тим, хто 32 роки тому врятував людство


Опубліковано: 14 грудня 2018 року
Поділитися