Завдання перед містом – максимально скоротити витрати газу

02 березня міський голова Геннадій Дикий провів нараду з приводу надзвичайної ситуації з подачею газу в місто. Він поінформував, що дане питання розглядалося під час селекторної наради в Києві за участю голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення.

 

«Надзвичайна ситуація з використанням газу виникла на рівні держави. Мабуть, усім відомо про рішення Стокгольмського арбітражного суду, відповідно до якого Газпром був зобов’язаний виплатити НАК «Нафтогаз України» приблизно 2,6 млрд доларів. Відповідно, розпочалася нова газова війна. Дефіцит становить 10 млн кубометрів газу на добу. Тому Радою національної безпеки і оборони України було прийнято рішення щодо обмеження споживання газу, яке ми всі маємо виконувати», - наголосив міський голова.

 

У зв’язку з цим потрібно припинити заняття у всіх закладах освіти та позашкільних закладах – щоб звести до мінімуму використання теплоносіїв.

 

«Ми не просто закриваємо школи й садочки, а для того, щоб знизити температуру подачі теплоносія до мінімуму. Але все потрібно робити розумно і грамотно, адже цей мінімум має зберегти роботи системи опалення та забезпечити мінімальний температурний режим, щоб не допустити розмерзання систем теплопостачання», - наголосив Геннадій Дикий.

 

Міський голова також закликав жителів міста, які живуть у приватному секторі або в оселях яких встановлене індивідуальне опалення, знизити температуру в приміщеннях: зменшення температурного режиму на 1-2°С дасть змогу зекономити поживання газ на 10-15%.

 

Під час наради керівникам великих приватних підприємств, комунальних підприємств, керівникам структурних підрозділів Білоцерківської міської ради були дані відповідні доручення. Зокрема, це перехід на альтернативні джерела опалення, моніторинг температурного режиму у приміщеннях підприємств, установ, закладів. У подальшому міським головою будуть видані та підписані відповідні розпорядження.

 

Заступник міського голови Валерій Гнатюк закликав керівників житлово-експлуатаційних контор провести інструктаж із диспетчерами, які мають надавати коректну інформацію щодо причин зменшення температурного режиму, а також довести до відома ОСББ інформацію щодо можливих форс-мажорних обставин, пов’язаних зі зменшенням тиску газу та пониження температурного режиму.

 

«Жителі міста мають знати, що питання щодо відшкодування за час отримання неякісної послуги буде врегульовано», - наголосив заступник міського голови.

 

У нараді взяли участь керівники приватних та комунальних підприємств, структурних підрозділів Білоцерківської міської ради.


  


Опубліковано: 02 березня 2018 року
Поділитися