Засідання штабу з питань координації надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції

17 червня в м.Біла Церква відбулося засідання штабу з питань координації надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сімям на тему:  «Стан надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції та демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції та їх сім’ям. Готовність об’єктів цивільного захисту населення і систем оповіщення населення у випадку надзвичайної ситуації в м.Біла Церква». Вів засідання заступник голови Київської обласної державної адміністрації Д.Христюк.

В ході засідання заступник голови Київської обласної державної адміністрації наголосив, що основним завданням даного штабу, який був створений відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації, є проведення на Київщині системної роботи по підвищенню обороноздатності держави та наданню всебічної допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям. Відмітив, що з метою підвищення ефективності реалізації даних питань необхідно налагодити тісну співпрацю органів державної влади усіх рівнів та органів місцевого самоврядування.

Під час засідання було розглянуто питання про стан виконання Указу Президента України від 14.01.2015р №15/2015 «Про часткову мобілізацію» та Указу Президента України від 17.02.2015р. №88/2015 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у  2015році», з яким присутніх ознайомив заступник військового комісара Білоцерківського військового об’єднаного комісаріату О.Ігнатенко. Зокрема, зазначив, що мобілізаційні заходи в м.Біла Церква відбуваються відповідно затвердженого графіка.

Заступник начальника управління соціального захисту населення міської ради Т.Велігорська поінформувала про організацію в Білій Церкві надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції та демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції та їх сім’ям. Акцентувала увагу, що в місті до відповідного реєстру внесено 455 білоцерківців,  які мають статус учасника бойових дій та 31 членів їх сімей. Повідомила про стан виплати матеріальної допомоги, яку отримала дана категорія білоцерівців із міського та обласного бюджетів.

Особлива увага була акцентована на необхідність розробки дієвого механізму надання юридично-правової допомоги даній категорії білоцерківців.

В ході засідання присутні розглянули питання необхідності збільшення заходів по проведенню соціальної та психологічної реабілітації демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та їх сім’ям. Обговорили, як проводиться відповідна робота в м.Біла Церква. З даним питанням присутніх ознайомив начальник управління охорони здоров’я міської ради А.Рогов.

Про заходи щодо соціальної підтримки дітей учасників та загиблих під час в антитерористичній операції, організації їх оздоровлення та відпочинку поінформували начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик та начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради О.Литвинчук, акцентувавши увагу на необхідність збільшення коштів з державного бюджету на дані потреби.

Присутні також розглянули питання щодо стану виділення земельних ділянок військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції та демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції та їх сім’ям. Зокрема, в місті з відповідними заявами на отримання земельної ділянки звернулося більш як 830 осіб. Звернення ряду військовослужбовців було задовільнено, але, оскільки в м.Біла Церква відсутні земельні масиви відповідної площі для забезпечення даних потреб, міською владою проводяться заходи щодо знаходження можливості виділення такої ділянки на території Білоцерківського району.

В ході засідання також було проаналізовано стан готовності об’єктів цивільного захисту і  систем оповіщення населення в м.Біла Церква у випадку надзвичайних ситуацій.

Під час заходу присутніми було визначено ряд проблемних питань над якими необхідно працювати та надано пропозиції щодо налагодження їх виконання.

В засіданні взяли участь заступники міського голови М.Антонюк В.Гнатюк, Г.Джегур, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, заступник начальника Білоцерківського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України у м.Києві та Київській області В.Зіневич, заступник начальника Білоцерківського міського відділу Головного управління МВС України в Київській області В.Ящук, заступник прокурора м.Біла Церква О.Агудалічев, начальники ряду управлінь та відділів міської ради, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції та представники  сімей, військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, журналісти міських ЗМІ та ін.



Опубліковано: 17 червня 2015 року
Поділитися