Засідання «круглого столу» з питань реалізації плану дій з впровадження в Україні ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”

23 грудня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» з питань реалізації плану дій з впровадження в Україні ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”, схваленого Кабінетом Міністрів України від 05.04.2012 р. № 220.

Під час засідання «круглого столу» заступник міського голови Г.Джегур поінформував, що на виконання даного плану та  ряду інших загальнодержавних нормативно-правових актів виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення №426 від 09.10.2012р. “Про затвердження плану першочергових заходів з впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд». Відповідно з даним рішенням в місті проводяться заходи по залученню громадськості до формування та реалізації державної політики, забезпеченню доступу до публічної інформації, підвищенню якості надання адміністративних послуг, впровадженню технологій електронного уряду та запобіганню і протидії корупції.

З напрацюваннями та поточною роботою по  залученню молоді міста до формування та реалізації державної політики, їх стимулюванню повідомив начальник відділу з питань сім’ї та молоді міської ради О.Литвинчук. Про роботу щодо забезпечення відкритості й прозорості, залучення громадськості міста до обговорення важливих проблем й прийняття відповідних рішень з охорони дитинства поінформувала начальник служби у справах дітей міської ради В.Кисельова. З напрямком соціального захисту та підтримки малозахищених категорій білоцерківців, забезпечення функціонування громадських організацій, які опікуються даною категорією жителів Білої Церкви  поінформувала  начальник управління соціального захисту міської ради Г. Мельніченко. Присутні також були ознайомлені із роботою міської централізованої бібліотечної системи з питання забезпечення вільного доступу  білоцерківців до нормативно-правових актів, інформації з різних напрямків щодо життєзабезпечення міста та держави через періодичні видання, мережу Інтернет, групові заняття та ін. Про це поінформував начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради П.Красножон.

Про заходи щодо залучення громадськості до публічних обговорень питань проведення регуляторної політики повідомив голова громадської ради при виконавчому комітеті міської ради В.Цвіров та ін.

В ході засідання присутні обговорили подальші напрямки діяльності на наступний рік.

В заході взяли участь представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 24 грудня 2013 року
Поділитися