Засідання «круглого столу» на тему: «Роздільний збір відходів – чисте місто для майбутніх поколінь»

18 квітня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Роздільний збір відходів – чисте місто для майбутніх поколінь».

В ході засідання заступник міського голови В.Гнатюк ознайомив присутніх із заходами, які проводить міська влада щодо поводження з побутовими відходами в Білій Церкві. Зупинився на системному підході до даного питання,  зокрема, на реалізації програми «Чисте місто», нових напрямків утилізації відходів на міському сміттєзвалищі, розробці та впровадження міської Програми поводження з твердими побутовими відходами, запровадження роздільного збору сміття та ін.

Також присутні обговорили ряд питань серед яких – вплив розподільного збору побутових відходів на тарифоутворення захоронення, робота нової сортувальної лінії ПрАТ КАТП -1028 при сортуванні відходів.  Ознайомилися із підсумками соцопитування, проведеного на території м.Біла Церкви щодо ставлення білоцерківців до запровадження роздільного збору сміття, наголосили на необхідності дотримання санітарно-епідеміологічних норм при даній системі та поширення прогресивних екологічних ідей через активну діяльність студентської та учнівської молоді та ін.

Учасниками «круглого столу» було прийнято рішення продовжувати впровадження заходів Програми поводження з твердими побутовими відходами шляхом роздільного збору сміття на території м.Біла Церква та посилити інформаційно-агітаційну роботу серед населення міста про мету та переваги такої системи, зменшення шкідливого впливу відходів на навколишнє природне середовище і здоров’я людей.

В заході взяли участь депутат міської ради Г.Дикий (депутатська група «За зміни Білої Церкви»), начальник управління житлово-комунального господарства міської ради О.Ореховський, начальник відділу охорони навколишнього природного середовища міської ради Т.Гапонова, головний санітарний лікар Білоцерківської міської  санітарно-епідеміологічної станції А.Добрянський, начальники ЖЕків міста, представники міських ЗМІ та ін.



Опубліковано: 18 квітня 2012 року
Поділитися