Засідання виконавчого комітету

21 січня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

У ході засідання було розглянуто питання про організацію поховання загиблого учасника Операції Об’єднаних Сил - Закусило Валерія Васильовича.

Валерій Васильович 27 жовтня 1987 року народження, загинув 18 січня 2020 року - внаслідок поранення несумісного з життям під час обстрілу поблизу населеного пункту Новозванівка Попаснянського району Луганської області під час виконання своїх службових обов'язків.

Аби увічнити пам'ять, забезпечити вшанування та гідне поховання учасника Операції Об’єднаних Сил, військовослужбовця військової частини А2167,  старшого солдата військової служби за контрактом  буде організовано поховання Валерія Закусило на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр».

Прощання із загиблим відбудеться 22 січня біля стели з  портретами Героїв.

Згідно із рішенням 22 січня 2020 року в місті Біла Церква оголошено днем жалоби.На знак скорботи за загиблим, на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста має бути приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою. Цього ждня буде обмежено проведення розважально-концертних заходів на території міста. На ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті заборонено звучання розважальної музики.

Другим питанням було схвалено проект рішення міської ради «Про визначення  величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в м.Біла Церква на одну особу за 2019рік».

Доповідаючи питання, заступник міського голови Анатолій Кравець зауважив, що розрахунок визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла здійснюється  на підставі моніторингу оголошень у місцевих засобах масової інформації про вартість найму житла, інформації асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України щодо  величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в гуртожитках міста Біла Церква за 2019 рік. Так, найвища вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 166,67 грн. за 1 квадратний метр, а найменша вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 60,00 грн. за 1 квадратний метр.

Відповідно до п. 4 Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682, розмір плати за наймання (оренду) житла на одну особу розраховується шляхом множення мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку на мінімальну норму забезпечення в ньому житлом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 року № 219 «Про встановлення тимчасових мінімальних норм забезпечення соціальним житлом» визначено мінімальну норму забезпечення соціальним житлом у соціальному гуртожитку для проживання сімей та одиноких громадян у розмірі 6,0 кв.метрів житлової площі на одну особу.

Таким чином, величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік склала: 60,00 х 6 кв.метрів = 360,00 гривень.

Визначена вартість враховуватиметься при використанні фонду соціального житла для пільгових категорій населення.

Даний  проект рішення буде винесено на розгляд сесії міської ради. 


Опубліковано: 21 січня 2020 року
Поділитися