Засідання комітету забезпечення доступності для людей з обмеженими можливостями

     08 лютого в м. Біла Церква відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провів заступник міського голови Валерій Гнатюк.

     В ході заходу заступник міського голови зауважив, що метою сьогоднішнього засідання є відпрацювання основних завдань, принципів та планів роботи комітету доступності на цей рік. А також, максимальне залучення до роботи всіх структурних підрозділів міської ради (які надають послуги та співпрацюють з маломобільними групами громадян та людьми, що мають  інвалідність) до роботи комітету.

     «Я хотів би, щоб ми на даних засіданнях проговорювали ті основні питання та пропозиції, які можна реально реалізувати в нашому місті, з метою забезпечення повноцінної участі інвалідів та маломобільних груп населення в суспільному житті», - сказав Валерій Гнатюк.

 

Так, присутніми під час засідання комітету було обговорено такі питання. Зокрема:

-         забезпечення доступності осіб з вадами зору та слуху та інших маломобільних груп населення до закладів охорони здоров`я, дошкільної та шкільної освіти, вищих та середніх навчальних закладів, адміністративних будівель і споруд, ЖЕКів та ін.;

-         забезпечення безпеки пересування осіб з вадами зору та слуху та інших маломобільних груп населення по вулицях і дорогах міста, парках, скверах та інших місцях міського благоустрою та існуючих і проектованих житлових будинків на території міста та ін.

-         включення додатково до складу комітету доступності представників активної громади;

-         запрошення на наступне засідання представників перевізників та керівників закладів охорони здоров`я, з метою налагодження діалогу та забезпечення умов для безперешкодного доступу інвалідів до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста;

-         забезпечення умов щодо швидкої та зручної доставки членів комітету, що мають інвалідність, на засідання з допомогою соціального таксі, а також розгляд питання проведення даних засідань в більш зручному та  доступному приміщенні для людей з обмеженими можливостями;

-         обмеженість доступу молодих мам з візочками до комерційних об`єктів міста;

-         проблематика переміщення інвалідів та маломобільних груп по перехрестям вулиць Білої Церкви та ін.

 

     Також, в ході заходу членами комітету та представниками громадськості було піднято питання щодо визначення переліку об`єктів  установ та організацій міста Біла Церква, які не пристосовані для доступу людям з обмеженими фізичними можливостями і потребують переоснащення.

     Під час засідання перед присутніми виступив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський. Зауважив, що міська влада плідно працює в напрямку забезпечення комфортних умов для людей, що мають інвалідність. Зокрема, на засіданнях комісії з безпеки дорожнього руху вже піднімалось та обговорювалось питання щодо встановлення системи озвучування (звукових пристроїв) на світлофорних об`єктах міста з метою полегшення руху інвалідів та мало мобільних груп через дорожні перехрестя Білої Церкви.

     В ході заходу виступили представники громадської організації  «Аюрведа», які проінформували, що за сприянням канадського фонду підтримки місцевих ініціатив розроблено проект «Відстоювання рівних можливостей для маломобільних жителів Білої Церкви при реформуванні мережі пасажирських перевезень». Так, присутнім було презентовано відеоролик щодо станудоступностігромадського транспорту міста для людей з обмеженими можливостями.

     В заході взяли участь представники ряду структурних підрозділів міської ради, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

Засідання комітету забезпечення доступності для людей з обмеженими можливостями


Опубліковано: 09 лютого 2017 року
Поділитися