Засідання 57 сесії Білоцерківської міської ради

24 червня відбулося засідання позачергової 57 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб.


Зміни у депутатському корпусі

 

Перед початком сесійного засідання голова Білоцерківської міської територіальної виборчої комісії Ігор Пекарчук довів до відома присутніх зміни, які відбулися у депутатському корпусі.

На підставі рішення міської ради № 5678-56-VIII від 30.05.2024р. та особистої заяви Вадима Хлєбнікова про складання повноважень депутата БМР VІІІ скликання, враховуючи протокол про результати голосування з виборів депутатів Білоцерківської міської ради у єдиному багатомандатному виборчому окрузі від 03.11.2020р., постанову Білоцерківської міської територіальної виборчої комісії №120 від 12.11.2020р. та відповідно до чинного законодавства України - ТВК постановила: достроково припинити повноваження депутата Білоцерківської міської ради VІІІ скликання Вадима Хлєбнікова та визнати наступним по черговості депутатом БМР - Юрія Балацького.

 

Юрій Балацький прийняв присягу депутата міської ради та зазначив, що готовий працювати задля якнайшвидшої Перемоги України.

Колишній депутат Вадим Хлєбніков подякував усім за співпрацю та побажав новообраному колезі плідної роботи.

 

Підтримка обороноздатності нашої країни, захисту населення від надзвичайних ситуацій та безпеки громадян

 

Перші питання порядку денного депутати традиційно розглянули у закритому режимі, адже вони стосувалися підвищення обороноздатності нашої країни та захисту населення від надзвичайних ситуацій і безпеки громадян.

 

Зокрема, внесли зміни до Програми національного спротиву Білоцерківської міської територіальної громади на 2024р., якими включили ряд додаткових заходів щодо забезпечення військових частин необхідним обладнанням та матеріалами.

 

Зміни до Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 рр. передбачають приведення захисних споруд у комунальних установах громади у відповідність до вимог та норм.

 

Перейменовано низку вулиць громади

 

Депутати міської ради підтримали пропозиції робочої групи з питань найменування (перейменування) вулиць та інших поіменованих об’єктів Білоцерківської МТГ щодо перейменування ряду вулиць з метою захисту національних інтересів, декомунізації назв об’єктів топоніміки населених пунктів громади.

 

Відтак, перейменувано вулиці:
-у селі Гайок: вул. Мічуріна на вул. Яблунева;

-у селищі Терезине: вул. Першотравнева на вул. Травнева; вул. Мічуріна на вул. Зелена;

-у селі Пилипча: пров. Гагаріна на пров. Затишний; вул. Недоги на вул. Молодіжна.
 

Вулицю Тургєнєва у Білій Церкві перейменовано на вул.Гайдамацька. Провулок Нєкрасова приєднано до вул. Зенітного полку, а будинок, який розташований на цій ділянці, матиме адресу - вул. Зенітного полку.

 

Зміни до бюджету громади

 

Депутати внесли зміни до рішення міської ради від 19 грудня 2023 року № 4993-48-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 рік».

 

Зокрема, збільшено обсяг видатків місцевого бюджету на 13 801,4 тис. грн в т.ч:

 

- на забезпечення виконання Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 рр. на суму 1 931,4 тис. грн;

 

- на забезпечення виконання Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 рр. – 1 100 тис. грн (заходи протипожежної безпеки в установах освіти та ремонту найпростіших укриттів у комунальних установах);

 

- на суму 3,4 млн грн збільшено співфінансування з місцевого бюджету на покриття витрат на сплату податків і зборів, комісії на конвертацію валюти, страхування, авторський нагляд, тощо, відповідно до постанови КМ України від 15.12.2021 № 1324 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України». Мова йде про будівництво ДНЗ на масиві Піщаний;

 

  • 385,9 тис. грн становитимуть видатки для придбання джерел безперебійного живлення в бюджетних установах міської ради.

 

Також затверджені інші видатки, які забезпечуватимуть життєдіяльність громади. Детально з проєктом рішенням можна ознайомитися на сайті БМР.

 

Освітні питання


Під час засідання депутати розглянули низку питань, які стосувалися організації освітнього процесу у громаді.

  1. Першим було визначено контингент учнів мистецьких шкіл на наступний навчальний рік.  Так,  передбачається, що у шести комунальних закладах Білоцерківської міської ради вчитимуться діти згідно із таким розподілом:

 

- Білоцерківська школа мистецтв № 1ім.Ю.Павленка - вчитимуться  635 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому відділеннях та на відділенні комп’ютерної графіки;

- Білоцерківська дитяча музична школа № 2 - 188 учнів навчатимуться на музичному та  вокально-хоровому відділеннях;

- Білоцерківська школа ім. Я.Яциневича вчитиме 595 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому, хореографічному та  театральному відділеннях;

- Білоцерківська школа мистецтв № 4 навчатиме 578 учнів. Школа має відділення- музичне, вокально-хорове, образотворче, хореографічне;

- Білоцерківська  школа мистецтв № 5 ім.С.Томащука навчатиме 449  - учнів на музичному, вокальному, образотворчому, хореографічному відділеннях;

- Білоцерківська школа мистецтв № 6 дитячих духових оркестрів – навчатимуться 231 дітей на  музичному та вокальному відділеннях.

Варто наголосити, що термін навчання на музичному та  вокально-хоровому відділеннях становить  6-8 років, образотворчому - 6 років, комп’ютерної графіки - 3 роки, хореографічному та театральному - від 6 до 8 років.

2) Затверджено перелік комунальних закладів культури базової мережі Білоцерківської міської територіальної громади.

Рішення прийнято у зв’язку із змінами назв комунальних закладів культури  та з метою приведення у відповідність базової мережі закладів культури до нормативно-правової документації.

 

Мережа включає 12 закладів, серед яких: 6 мистецьких шкіл; централізована бібліотечна система ім.П.Красножона (об’єднує 20 філій); централізована клубна система (об’єднує 12 клубів); Будинок органної та камерної музики; парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка; кінотеатр ім.О.Довженка; Будинок урочистих подій.

 

  1. Про ліцензування провадження освітньої діяльності у сфері позашкільної освіти.

Прийняття даного рішення пов’язане з необхідністю отримання КЗ позашкільної освіти Білоцерківської міської ради Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт» ліцензування провадження освітньої діяльності у сфері позашкільної освіти.

Даному закладу доручено звернутися до відповідного органу ліцензування та у подальшому провадити освітню діяльність у сфері позашкільної освіти на підставі ліцензії, виданої органом ліцензування, у порядку, визначеному чинним законодавством України.

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання сесії:


-внесені зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року №1278-16-VIII (зі змінами);

-внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 30 листопада 2023 року № 4788-47-VIII «Про затвердження Програми з відшкодування частини витрат на енергоефективні заходи для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки («Енергоефективний дім»);

-прийнято рішення про впровадження місцевої мережі стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі на території Білоцерківської міської територіальної громади. Рішенням передбачається встановлення камери, яка фіксуватиме правопорушення за адресою: бул. Олександрійський, 54;

-затверджено Статут КП БМР житлово-експлуатаційної контори № 7, шляхом викладення його у новій редакції;

- розглянуто низку майнових, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 


Опубліковано: 27 червня 2024 року
Поділитися