Залізничний переїзд по вул. І.Кожедуба відкрито

    16 березня відбулося відкриття залізничного переїзду по вул. Івана Кожедуба (колишня – П.Запорожця), який був перекритий у 2014 році після дорожньо-транспортної пригоди.

 

    Перекриття залізничного переїзду створювало чимало незручностей для міста і його жителів, тож завдяки співпраці міської влади з управлінням ПАТ «Укрзалізниця», керівництвом Південно-Західної залізниці було досягнуте спільне рішення про відкриття об’єкту.

 

   Головний інженер Козятинської дирекції залізничних перевезень Віктор Чуйко зазначив, що підготовка до відкриття переїзду була тривалою, враховуючи, що тут трапилася аварія. Тому для відновлення роботи об’єкту були виконані поточні ремонтні роботи, перевірено роботу всіх пристроїв, проведено необхідні налаштування.

 

   «Аби не допускати подальших надзвичайних ситуацій та зберегти життя нашим громадянам було прийнято рішення про тимчасове закриття переїзду, з’ясувати правила його експлуатації. Сподіваємося на подальшу співпрацю й порозуміння, питань у нас багато і ми будемо їх ефективно вирішувати», - зазначив Віктор Чуйко.

 

    Заступник міського голови Валерій Гнатюк висловив вдячність керівництву залізниці та наголосив, що на даному об’єкті міська влада обговорює можливість встановлення додаткових заходів безпеки.

 

    «Цей об’єкт дуже важливий для міста, і його перекриття збільшувало час доїзду спеціальної техніки – пожежних машин, автомобілів, швидкої допомоги. Тому для міської влади було важливо знайти порозуміння й відкрити цей об’єкт, аби створити для жителів міста комфортні умови. Сьогоднішня подія – приклад порозуміння й ефективного вирішення питання. Ми є партнерами не тільки в організації міського руху, але й, без перебільшення, у вирішенні багатьох інших питань», - наголосив Валерій Гнатюк.

 

    Зокрема в рамках конструктивної співпраці міста із ПАТ «Укрзалізниця» вирішуються такі актуальні питання, як перевезення пільгових категорій громадян, облаштування переходу по вул. Східній. Зараз у міському бюджеті розвитку закладено кошти на розробку даного проекту, й це питання планують вирішити протягом кількох років, адже це складний технічний об’єкт.

 

    Заступник міського голови також відмітив, що хоч переїзд і готовий до роботи, чимало залежить від водіїв, їхньої відповідальності та дотримання правил дорожнього руху, адже залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки. Тож всіх учасників дорожнього руху, водіїв та пішоходів, закликаємо дотримуватися правил та бути обачними, аби не довелося перекривати переїзд знову.

 

    У заході взяли участь: начальник залізничної станції Біла Церква відокремленого підрозділу Козятинської дирекції залізничних перевезень державного територіально-галузевого об'єднання підприємства «Південно-Західна залізниця» Володимир Якобі, в.п. директора департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Анатолій Кравець, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Залізничний переїзд по вул. І.Кожедуба відкрито


Опубліковано: 16 березня 2017 року
Поділитися