Заходи з нагоди 204-річниці від дня народження Тараса Шевченка

09 березня у Білій Церкві відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка з нагоди 204-річниці від дня народження Великого Кобзаря.

 

У ході заходу із привітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Читаючи твори Тараса Григоровича, ми бачимо, що його слова актуальні й сьогодні. У кожній українській родині поряд з іконою був портрет Тараса Шевченка, поряд із Біблією - Кобзар. Навіть радянська влада не змогла забрати у нас цієї пам’яті про великого сина українського народу. Завдяки йому Україна воскресла. Ти.Шевченку встановлена найбільша кількість пам’ятників у світі. Я переконаний, що ще через 200 років українці так само будуть збиратися і вшановувати його пам’ять».

 

Із промовами виступили також голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Костянтин Климчук та благочинний Білоцерківського району Української православної церкви Київського патріархату, настоятель парафії Покрова Божої Матері священик Микола Гопайнич.

 

У ході урочистого зібрання поезії Тараса Шевченка зачитали лауреати 29 го міського літературного конкурсу «Кобзарева зоря»: студентка Білоцерківського національного аграрного університету Юлія Стеценко та учень БНВО «Білоцерківська перша гімназія», вихованець театральної студії «Пролог» Юрій Бортник, учень 3 го класу БНВО «Білоцерківська перша гімназія», вихованець театральної студії «Пролог» Євгеній Гришко. Із піснею «Про Україну» виступила викладач школи мистецтв №1 Яна Мельник.

 

Після урочистого покладання квітів у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П. Саксаганського відбувся концерт «Ми – діти твої, Україно», у ході якого виступили вихованці міських шкіл мистецтв та актори театру.

 

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати Білоцерківської міської ради, працівники структурних підрозділів міської ради, учнівська та студентська молодь міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ. 

 

Заходи з нагоди 204-річниці від дня народження Тараса Шевченка


Опубліковано: 10 березня 2018 року
Поділитися