Заходи Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи ім.Петра Красножона щодо відзначення 23-ї річниці Дня Конституції України

У 2019 році Конституція України святкує свою 23-ю річницю. До цієї дати в бібліотеках Білої Церкви були оформлені:

Виставка-факт «Україна  і Конституція» (центральна бібліотека)

 

 

 

 

 

 


Виставка-діалог «Поколіннями вимріяна Конституція» (Бібліотека-філія №3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Пре-огляд періодичних видань «Конституція – основа моєї держави»  (Бібліотека-філія №3)  

 

 

 

 

 


Книжкова виставка «Конституція країни дитинства» (Бібліотека-філія №1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Виставка-обговорення «Європейські правові цінності Конституції України» (Бібліотека-філіал №4)

 

 

 

 


Книжкова виставка «До Конституції  – з повагою, до влади – з надією» (Бібліотека-філія №10)

 

 

 

 


Книжкова виставка-діалог «Державність, повернута через віки» (Центральна бібліотека для дітей)

 

 

 

 

 

 


Виставка-інсталяція «Конституційне становлення України» (бібліотека-філіал №6)

 

 

 

 

 

 


25 червня бібліотекарі центральної міської бібліотеки завітали до учнів ДПТНЗ «Професійний ліцей» напередодні Дня Конституції, щоб провести для них цікавий захід – правовий компас «Мої права та обов’язки в Конституції України».

Ольга Соломаніна наголосила, що у День Конституції українці, у першу чергу, віншують той день, коли були затверджені права і свободи громадян, суверенітет і цілісність України. Учні професійного училища дізналися про значення Конституції для розвитку будь-якої держави. Хлопці прочитали легенду про державні символи України, які затверджені у статті 20: Державний прапор України, Державний герб України, Державний гімн України.

Вже не перший рік працівники бібліотеки ознайомлюють молодих людей з п’ятнадцятьма розділами Конституції України і звичайно, відчувають гордість, що деякі статті юнаки вже знають напам’ять і беруть активну участь у їх обговоренні. Але деякі статті все ж таки здивували юних знавців Основного Закону України. Тому вони зверталися за роз’ясненнями до свого викладача Влади Павленко, яка чітко, але в дуже простій формі пояснювала їм незрозумілі аспекти.

Щоб перевірити знання молоддю законів, їй була запропонована вікторина. А для закріплення набутих знань, усі разом переглянули відеоролик «Конституція України – Основний закон України».

 

19 червня у бібліотеці-філії №6 для вихованців літнього пришкільного табору «Барвінкова країна», що працював при БЗШ №21 відбулася правова абетка «Дітям про Конституцію». Маленьким читачам розповіли про шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції  – Основного Закону України. Бібліотекарі розповіли дітям, про те як «народжуються» закони; пояснили, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною. Також діти взяли участь у вікторині, присвяченій державним символам України.

27 червня у бібліотеку-філію  №9 завітали вихованці літнього табору «Літограй» для участі у громадянській трибуні «Україна: історія Конституції».

«Зростайте свідомими громадянами рідної країни!» – такими словами звернулася завідуюча бібліотекою Катерина Волинець до учасників заходу, – вивчайте історію своєї країни, а також історію її Конституції. Ці знання допоможуть вам вирости справжніми патріотами Батьківщини».

Бібліотекар Жанна Харченко познайомила присутніх з основними віхами створення Основного Закону, а Галина Чередник запропонувала дітям вікторину «Запитання від Феміди». Активними учасниками громадянської трибуни стали і самі вихованці табору. «Я знаю свої права! Я знаю свої обов’язки!», – з такими гаслами діти виходили на трибуну і розповідали про статті Конституції, що гарантують дітям щасливе дитинство.

27 червня для вихованців ЦСПРД «Злагода» відбулася патріотична година «Конституція України в моєму житті» в бібліотеці-філії №1 для дітей. Огляд книжкової виставки «Конституція країни дитинства» зробила Олена Крищенко. Вона ознайомила дітей з різними виданнями Основного Закону держави, з Конституційними актами України з найдавніших часів до сьогодення, правами та обов’язками дітей в Україні.

Бібліотекар Майя Тарасенко розповіла дітям про Основний Закон України, який надає їм рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

Краєзнавець Анатолій Бондар розповів присутнім про те, як «народжувалася» Конституція України.

Читачі-діти грали в гру «Дитина має право» й активно відповідали на питання вікторини «Моя країна – Україна!»

 


Опубліковано: 27 червня 2019 року
Поділитися