Заходи,присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-річчю виводу військ з Республіки Афганістан

11  лютого  міський голова м.Біла Церква  В.Савчук  зустрівся з учасниками бойових дій на території Афганістану та інших закордонних країнах, що проживають в мікрорайонах «Гайок», «Піонерська», «Вокзальна».

Міський голова В.Савчук зазначив , що дані зустрічі відбуваються в рамках загальноміських заходів , присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших    держав та 25-річчю виводу військ з Республіки. Відмітив важливість  реалізації в Білій Церкві завдань, доручень Президента України В.Ф.Януковича  щодо забезпечення  соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій.

Міський голова В.Савчук зупинився на питанні вивчення умов проживання інвалідів та учасників бойових дій,надання їм необхідної матеріальної,соціально-побутової допомоги, психологічної реабілітації та підтримки. Зазначив , що в м.Біла Церква проживає 855 учасників бойових дій в Афганістані та 298 осіб,які брали участь у бойових діях на території інших держав,із них 177 є інвалідами I,II,III груп, 87 учасників бойових дій  втративши здоров’я, перебувають в тяжкому фізичному стані . Акцентував увагу  на необхідності якісного медичного обслуговування інвалідів та учасників бойових дій.

Міський голова зупинився на важливості виховання підростаючого покоління на героїчних прикладах воїнів – інтернаціоналістів, висловив ветеранам  слова вдячності за їх військовий подвиг,  вручив їм пам’ятні подарунки.

В заході взяли  участь заступник міського голови М.Антонюк,начальник управління освіти та науки міської ради Ю.Петрик,представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 12 лютого 2014 року
Поділитися