Заходи з нагоди Дня партизанської слави

21 вересня в м.Біла Церква відбулися заходи  з нагоди Дня партизанської слави.

З  метою  посилення соціального захисту  колишніх партизанів-ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років  рішенням  виконавчого комітету міської  ради № 324 від 14.08.2012 року затверджений план заходів з підготовки та відзначення у 2012 році  в м. Біла  Церква Дня партизанської слави.

Протягом року за відповідним графіком посадові особи систематично відвідують колишніх партизанів-ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та вдів померлих партизанів та підпільників за місцем їх проживання та лікарнях, вивчають стан їх соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування та надають необхідну допомогу.

Зокрема, цього дня  за дорученням міського голови В.Савчука керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко  поклала квіти до пам’ятника, де поховані 40 партизанів та підпільників, а також жінки і діти, розстріляні в грудні 1943р. Наголосила, що в місті на даний час проживає 12 учасників партизанського руху і підпільної боротьби і 2 партизанські вдови. Згідно розпорядження міського голови, з нагоди відзначення Дня партизанської слави в Білій Церкві, було організовано відвідування партизанів на дому, де вони отримали вітання та матеріальну допомогу.

Також протягом року проводилася  пошукова робота з метою встановлення осіб, які загинули або пропали безвісти під час партизанського руху в Україні.

З нагоди Дня партизанської слави в місті був організований показ художніх та документальних фільмів в кінотеатрах міста про початок Великої Вітчизняної війни, присвячених героїзму та патріотизму партизанів та підпільників, які здійснювали опір фашистським загарбникам.  За участю ветеранів проводяться тематичні уроки, лекції, бесіди  в загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих та позашкільних навчальних закладах.  В загальноосвітніх школах, музейних, бібліотечних та клубних закладах  оформлені тематичні виставки фотографій і плакатів воєнних років та історичної літератури про партизанський  рух  в Україні  та  м.Біла Церква.

В заході взяли участь начальник управління соціального захисту населення міської ради Г.Мельніченко, представники громадськості та ЗМІ.



Опубліковано: 21 вересня 2012 року
Поділитися