Заходи з нагоди дня Конституції України

В м.Біла Церква проведено ряд заходів з нагоди Дня Конституції України.

28 червня відбулось покладання квітів до меморіальної дошки видатному діячу державотворення В’ячеславу Чорноволу.

В ході заходу голова міської ради Г.Дикий привітав всіх зі святом та відмітив, що День Конституції – важливе державне свято, адже люди все глибше усвідомлюють значення Основного Закону для розбудови країни, для правого оформлення її незалежності, демократизації суспільства, закріплення прав людини і громадянина. Він зазначив, що тільки завдяки спільним зусиллям органів влади та кожного громадянина можливо досягнути процвітання України як цивілізованої країни світу та висловив слова вдячності білоцерківцям за активність у суспільно-політичному житті міста, виявлення ініціативи та щоденну наполегливу працю.

В рамках відзначення Дня Конституції України в бібліотеках міста організовані книжкові виставки: «Конституція України – фундамент держави», «28 червня – День Конституції України», «Конституційне становлення України», «Знай свої права, дитино», «Конституцію поважаємо, вивчаємо і знаємо» та проведено ряд заходів, в ході яких діти мали змогу ознайомитися з історією створення Конституції України, основами Конституційного ладу в Україні, конституційними правами та обов’язками. Зокрема, це - правова абетка «Вивчаємо Конституцію разом», правові читання «Конституція України – закон твого життя», бесіда-хронограф «Конституція незалежної України: історія свободи…», пізнавальні години: «Конституція – наш спільний крок до майбутнього», «Що дала Конституція України народу України», «Європейські правові цінності в Конституції України», та ін.

Правову вікторину «Ключик правової абетки» проведено з вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода».

20-річчю Конституції присвятив свій перший звітний концерт вокальний ансамбль «Горлиця» клубу «Вікторія». Українські пісні у виконанні цього колективу вдало вплелися у барвистий віночок із поезій українських письменників.

В ряді бібліотек міста були оформлені викладки літератури «Правовий оберіг держави», «Конституція – основний закон держави».

В заході взяли участь міський голова Г.Дикий, секретар міської ради Б.Смуток, керуючий справами виконавчого комітету міської ради М.Антонюк, кандидат історичних наукЄ.Чернецький , представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 29 червня 2016 року
Поділитися