Заходи з нагоди 981-ї річниці з дня заснування міста

21-22 вересня в м. Біла Церква було проведено ряд заходів з нагоди 981-ї річниці з дня заснування міста.

21 вересня на площі перед виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради відбулася церемонія урочистого відкриття свята «Білій Церкві - 981».

Міський голова В.Савчук привітав жителів та гостей міста з 981-ою річницею з дня заснування Білої Церкви. Акцентував увагу, що розвиток Білої Церкви відбувається завдяки трудолюбивим, талановитим білоцерківцям, які шанують й примножують історичні традиції, плекають духовність, підвищують економічний потенціал міста.

За традицією, міський голова В.Савчук вручив квіти й цінний подарунок молодому подружжю – Бирко, які саме в день відзначення 981-ої річниці Білої Церкви обмінялися весільними обручками та подружжю Яременків, які в цьому році святкують «золоте» весілля.

Разом із подружжями В.Савчук підняв на головній площі прапор міста.

Урочистості продовжилися святковою ходою та покладанням квітів до пам’ятника Ярославу Мудрому. Перед храмом святого великомученика Георгія Побідоносця, на Замковій горі, архієпископ Білоцерківський та Богуславський Августин у співслужінні духовенства міста відслужив подячний молебень.

В рамках святкових заходів відбулися - «Свято квітів – яскравий вінець, екології міста і наших сердець» та велика концертна програма, в які взяли участь рок-гурти «ДДТ» та «Брати Карамазови».

Цього ж дня на Торговій площі відбувся ярмарок, на якому в широкому асортименті була представлена продукція власного виробництва місцевих виробників та сільгосппродукція підприємств-виробників Білоцерківського району.

Завершилися святкові заходи феєрверком.

В заходах взяли участь перший заступник Міністра інфраструктури України К.Єфименко, депутат Київської обласної ради І.Шилов, представники делегацій з міст-побратимів Білої Церкви, архієпископ Білоцерківський та Богуславський Августин та ін.

В рамках свята 22 вересня  відбулася традиційна акція «Новий громадянин міста», в ході якої міський голова В.Савчук привітав 2-х породіль, які народили немовлят на свято Дня міста та вручив їм цінні подарунки.

 

 

 

 



Опубліковано: 23 вересня 2013 року
Поділитися