Заходи з нагоди 69-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня в м.Біла Церква відбулися мітинг, покладання квітів в парку Слави та зустріч з місцевими ветеранськими організаціями в рамках Естафети пам’яті «Слава визволителям України» з нагоди 69-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Виступаючи на мітингу, міський голова В.Савчук висловив слова глибокої вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни за їх подвиг і героїзм, проявлений в боях під час визволення нашої країни. Наголосив, що соціальний  захист ветеранів війни, які врятували наше майбутнє є, і завжди буде залишатися основним пріоритетом державної політики. Акцентував увагу, що виконуючи доручення та завдання Президента України В.Ф.Януковича щодо забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики по підвищенню стандартів життя, програми «Україна для людей» та реалізуючи соціальні ініціативи, спрямовані на соціальний та медичний захист  ветеранів Великої Вітчизняної війни в  м. Біла Церква проводяться відповідні заходи.

Міський голова відмітив, що в місті проживає 6120 ветеранів війни, з них 3435 ветеранів війни Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. Міська влада не залишається осторонь проблемних питань ветеранів війни міста. З метою вивчення стану соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування, повсякденних потреб постійно проводяться обстеження ветеранів війни за місцем їх проживання та надається необхідна допомога. Так, фахівцями із соціальної роботи Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  які закріплені за всіма мікрорайонами Білої Церкви, було відвідано та виявлено потреби у наданні соціальних послуг 370 ветеранів Великої Вітчизняної війни. З’ясовано їх матеріальний, побутовий, сімейний стан, користування пільгами та відповідно організовано роботу щодо  задоволення виявлених потреб.

Для поліпшення житлово-побутових умов ведеться облік ветеранів війни, які потребують на черзі на забезпечення житлом, зокрема, на  першочерговому обліку перебуває 3 інваліда війни. Крім цього, відповідно до чинного законодавства України, за рахунок коштів державного   бюджету,  проводяться капітальні ремонти житлових будинків і квартир ветеранам війни.

До 09 травня поточного року за рахунок коштів державного бюджету було виплачено щорічну  одноразову грошову допомогу 6 197 ветеранам на суму близько 5,5млн. грн.

Міський голова зазначив, що у 2013 р. два інваліди війни забезпечені автомобілями, а ряд – отримують компенсацію витрат на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля та його транспортне обслуговування. Всі ветерани-інваліди, які за станом здоров’я потребують використання ортопедичних виробів  та технічних засобів реабілітації  забезпечені ними.

В ході заходу міський голова В.Савчук наголосив, що велика увагу приділяється і медичному захисту ветеранів міста. За 9 місяців поточного року згідно планів-графіків комплексних медичних оглядів лікарями лікувально-профілактичних закладів оглянуто більш як 6 тисяч ветеранів війни всіх категорій. Стаціонарне лікування отримали 763 осіб, санаторно-курортне – 149 ветеранів. В місті також проводиться пільгове зубо- та  слухопротезування  даної категорії білоцерківців. В разі амбулаторного лікування ветерани війни безоплатно забезпечуються ліками, а для їх належного медичного обслуговування  в міських лікувальних установах функціонує 31 палата на 70 ліжок. У всіх палатах проведені капітальні ремонти, вони повністю забезпечені м’яким інвентарем, меблями та побутовою технікою.

Міський голова відмітив, що в місті функціонує Білоцерківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в якому безкоштовних надається комплекс послуг  ветеранам та ін.

Міський голова наголосив, що міською владою і надалі будуть проводитися відповідні заходи по забезпеченню соціального та медичного захисту  ветеранів Великої Вітчизняної війни Білої Церкви, втіленню соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича .

В ході зустрічі з представниками  місцевих ветеранських організацій  були обговорені питання їх соціального і медичного захисту та надана необхідна допомога.

Також перед присутніми виступили учасник бойових дій М.Ващенко, представники громадськості міста.

В ході мітингу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню.

В заході взяли участь депутати та члени виконкому міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 28 жовтня 2013 року
Поділитися