Заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

09 травня в м.Біла Церква з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбувся мітинг та покладання квітів до Вічного Вогню.

В ході мітингу від імені міської влади зі святом Великої  Перемоги присутніх привітав міський голова В.Савчук, який наголосив, що  ветерани Великої Вітчизняної війни, партизани, працівники тилу протягом 1418 днів війни щоденно захищали Батьківщину від німецько-фашистських загарбників. Відмітив, що багато воїнів-білоцерківців були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу.

Міський голова В.Савчук наголосив, що ветерани є прикладом патріотизму для підростаючого покоління. Акцентував увагу, що сьогодні ми пишаємося молодими воїнами, які гідно захищають честь нашої держави в різних регіонах України, висловив їм слова вдячності за їхній героїзм та мужність.

В урочистостях з нагоди 69-ї річниці Перемоги традиційно взяли участь представники посольств Чеської та Словацької Республік в Україні. Цього року вшанувати загиблих радянських воїнів та чеських і  словацьких солдатів, що загинули під час визволення міста, завітали аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні Ї.Кареш, заступник  аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні П.Либанек, заступник Посла Словацької Республіки в Україні М.Шафін, аташе з питань оборони Посольства Словацької Республіки в Україні  І.Белла.

В ході мітингу присутніх також привітали аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні Ї.Кареш, аташе з питань оборони Посольства Словацької Республіки в Україні  І.Белла, учасник бойових дій С.Гусєв. Усі вони побажали міцного здоров’я та мирного неба над головою усім білоцерківцям.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

По закінченню мітингу та покладання квітів відбувся молебень по загиблих воїнах в роки Великої Вітчизняної війни, який провів митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

В святкових заходах взяли участь кандидат на пост Президента України Ю.Тимошенко, народні депутати України К.Бондарєв,  В.Полочанінов, В.Чудновський, депутат Київської обласної ради, член виконавчого комітету міської ради І.Шилов, перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Г.Старикова, депутати та члени  виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, представники громадськості, міських та всеукраїнських ЗМІ.

Напередодні, 08 травня ц.р., в рамках відзначення 69-річниці Великої Перемоги в місті відбувся урочистий концерт для ветеранів Великої Вітчизняної війни.

В ході заходу зі святом Великої Перемоги присутніх привітав міський голова В.Савчук, який висловив слова вдячності ветеранам війни та працівникам тилу за подвиг проявлений під час боротьби із фашизмом. Наголосив, що саме зараз мир набуває актуального значення і  ветерани є прикладом патріотизму для молодого покоління.

Міський голова В.Савчук наголосив, що діяльність міської влади спрямована на захист ветеранів, до Дня Перемоги ветерани отримали соціальні виплати, їм надається необхідна допомога та ін.

В ході заходу присутні проглянули святковий концерт у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім..П.Саксаганського.

В заході взяли участь  громадськість міста, журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 12 травня 2014 року
Поділитися