За мужність та героїзм

Сьогодні важко переоцінити роль наших захисників, які у тяжких умовах стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави на Сході України. 
 Тисячі наших героїв із холодним розумом та гарячим серцем оберігають наш спокій у важких польових умовах Донецької та Луганської областей.
Український народ віддає свою шану проявленому героїзму наших синів та дочок, котрі присвятили себе справі відданої боротьби за рідну землю до останнього подиху.
17 березня в м.Біла Церква  відбулося вшанування ряду військовослужбовців, які є жителями Білої Церкви і проявили мужність та героїзм під час проходження військової служби в зоні АТО.
Звертаючись до присутніх на заході, міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Ми вдячні вам за вашу громадянську позицію і патріотизм, адже, не шукаючи шляхів оминути службу у цей складний для нашої держави період, ви з готовністю пішли боронити рідну землю. Міська влада допомагає всім білоцерківцям-воїнам АТО і в подальшому робитиме все можливе, щоб кожен з вас не залишився забутим. Ми підтримуватимемо і тих, хто вирішить продовжити військову службу за контрактом і тих, кому потрібна буде допомога у адаптації до мирного життя».
Слова вдячності та підтримки воїнам АТО також висловив голова Білоцерківської районної державної  адміністрації Вадим Маршалок.

Комісар Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату  Ігор Богданевич зачитав витяг наказу Міністра оборони України С.Полторака від 11.01.2016р. №14 відповідно до якого військовослужбовцям, які загинули у ході проведення антитерористичної операції та виявили при цьому мужність, самовідданість та героїзм Президентом України було присвоєно чергові військові звання посмертно.
Серед них і білоцерківець – підполковник Олександр Шкурко –старший помічник начальника артилерії відділення артилерії 72-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Збройних Сил України. Погони із присвоєним званням Полковника  було вручено його сину –Назару.
Згідно Указу Президента України від 08 травня 2015р., посмертно, медаллю «Захисник Вітчизни» було нагороджено загиблого старшого прапорщика Миколу Стадніка. Його нагороду отримала дружина – Любов Олександрівна.

Указами Президента України від 08 травня 2015р. та 16 лютого 2016р. за мужність та героїзм проявлені під час проходження військової служби в зоні проведення АТО державними нагородами України також було відзначено:

- медаллю «За військову службу Україні» - старшого сержанта Юрія Кузьменка – військовослужбовця військової частини польова пошта В2262  (11 батальйон Територіальної оборони «Київська Русь») ;
- медаллю «Захиснику Вітчизни» - солдата Олександра Сущенка військовослужбовця  військової частини польова пошта В4673 ;
- медаллю «Захиснику Вітчизни» - старшого солдата Сергія Томащука військовослужбовця військової частини польова пошта В2262 (11 батальйон Територіальної оборони «Київська Русь»).

Хвилиною мовчання були вшановані всі загиблі воїни.



Опубліковано: 17 березня 2016 року
Поділитися