З наступного року обласний центр охорони здоров’я матері і дитини запрацює як сучасний перинатальний центр

Наприкінці 2013 року комунальний заклад «Київський обласний центр охорони здоров’я матері і дитини» буде зачинено на реконструкцію, а з наступного року він запрацює як сучасний перинатальний центр. Наразі вже готова проектно-кошторисна документація реконструкції будівлі та надана для отримання позитивного висновку до Держбудекспертизи. Про це під час чергового засідання тимчасової робочої групи з питань реалізації на Київщині Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Васильєв. Спеціалізовану акушерсько-гінекологічну медичну допомогу вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим надаватимуть у центральних районних лікарнях.

 - Надзвичайно важливо, аби мешканці області отримували вчасну, а головне якісну медичну допомогу. На час закриття закладу, щоб уникнути проблем з наданням допомоги вагітним, породіллям та новонародженим, структури центру охорони здоров’я матері і дитини буде переведено до центральних районних лікарень, зокрема, Вишгорода та Броварів. У Києві, на Боговвутівській, пацієнтів прийматиме лише поліклінічне відділення,- зазначила голова тимчасової робочої групи, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська.

 Проект «Нове життя - нова якість материнства і дитинства» ініційований  Главою держави для створення в регіонах сучасних перинатальних центрів. На створення такаого закладу в Київській області з державного бюджету буде виділено майже 22 мільйони гривень. На ці кошти придбають медичне та комп'ютерне обладнання. А за рахунок благодійного фонду буде оснащено відповідною апаратурою на суму понад чотири мільйони гривень відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Прес-служба Київської облдержадміністрації

 

 



Опубліковано: 20 вересня 2013 року
Поділитися