З нагоди відзначення 125-річчя з дня народження Є.Коновальця

У 2016 році проходять заходи з нагоди 125-ти річчя від дня народження визначного військового та політичного діяча, полковника Армії Української Народної Республіки, команданта УВО, голови Проводу Українських Націоналістів, голови ОУН Євгена Коновальця.

Ми вшановуємо людину, яка на початку минулого століття піднесла збройний визвольний рух на новий рівень. Але Євген Коновалець був не тільки талановитим командиром і воїном. Визначальним є його внесок у створення ОУН – політичного руху, який став важливою складовою боротьби українців за незалежну державу та реалізацію національної ідеї.

Усі зусилля комунопропагандистів та радянської псевдоісторичної науки не змогли викреслити з народної пам’яті імені Євгена Коновальця та пов’язаних із ним подій. Його ідеї, шляхи та принципи боротьби за власну державу стали частиною світогляду багатьох українців, народжених уже після загибелі Героя від рук кремлівського терориста.

В особі Євгена Коновальця ми віддаємо шану всім поколінням українців, які боролися за волю нашої держави, згадуємо всіх, хто загинув під час оборони рідної землі від зовнішньої агресії.

"У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю!", - ці пророчі слова фундатора національного визвольного руху є  нині особливо актуальними. Славний життєвих шлях справжнього українця Євгена Коновальця є взірцем для нового покоління захисників рідної землі, усіх молодих патріотів".

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації

 



Опубліковано: 19 жовтня 2016 року
Поділитися